Jeg har ikke altid været den mor, jeg gerne ville

Ditte Julie Jensen har lært meget om sig selv efter en tur ‘Over Atlanten’.

Af Rikke Lynge - 12. april 2021 kl. 21:03

Ditte Julie Jensen, 33, tilbragte i december 21 dage til søs ’Over Atlanten’ sammen med fem andre kendte danskere. Ditte Julie sagde blandt andet ja til oplevelsen for at få mulighed for at kaste nogle af de ting over bord, som har fyldt op negativt de seneste år, men da hun kom ombord på båden, blev hun klogere.

– Det er ingen hemmelighed, at jeg blev skilt for to år siden, og sådan en skilsmisse med to små børn fylder meget, og jeg tror bare, at denne her tur kom som kaldet, og så kunne jeg smide alt det dårlige ind i en symbolsk boks og ud over havet, og så kom jeg hjem lettere. Men da jeg først sidder ude på den her båd, så fyldte det bare ikke, fortæller Ditte Julie kendt fra ’Den store bagedyst’ til HER&NU og fortsætter:

LÆS OGSÅ: Ditte Julie efter ‘Over Atlanten’: Aldrig har jeg været så udfordret

– Når man først er kommet ud af sit hamsterhjul og egentlig reflekterer over, hvad der fylder, så var det overhovedet ikke det. Så det var egentlig en kæmpe lettelse af finde ud af, at der ikke skulle kastet noget over bord.

Selvom der ikke skulle kastes en symbolsk boks ud i havet, så gav turen Ditte Julie mulighed for at reflektere over livet generelt.

– Jeg har brugt enormt meget tid på at tænke over den her følelse af, at jeg i alt for lang tid ikke rigtig har kunne mærke mig selv, fordi det har hamsterhjul og hverdag med børn og firma har fyldt. Jeg har lært, at min virksomhed faktisk godt kunne klare sig uden mig, og at jeg ikke altid behøver at være der, men at jeg godt kan trække stikket og være lidt mere sammen med min familie. Så det har været givende at opdage, fortæller Ditte Julie, der i dag bruger mere tid sammen med sine to børn Karla på 7 og Albert på 4 år, end hun gjorde inden sin tur ’Over Atlanten’.

LÆS OGSÅ: IKKE SET PÅ TV: Derfor skulle Bianca ud

Ditte Julie indrømmer, at turen over Atlanterhavet har været udfordrende, men det har været hele savnet til kæresten og børnene værd (Foto. Henrik R. Petersen)

– Den uge, hvor jeg har mine børn, der har jeg 1-2 hjemmearbejdsdage, så jeg kan hente enormt tidligt og være lidt mere sammen med mine børn. Jeg er kæmpe familiemenneske, så det har altid stresset mig helt vildt, at jeg ikke altid har været den mor, jeg gerne ville. Det har givet mig refleksion, fortæller kagebogsforfatteren.

Programmet ’Over Atlanten’ kan ses hver søndag kl. 21.00 på Kanal 5 og på streamingtjenesten discovery+.

LÆS OGSÅ: David Owe taler ud om ‘Vild med dans’-had: Jeg blev spyttet i hovedet

LÆS OGSÅ: Vil du vinde et sommerhus? TV 2 søger fire makkerpar