Hjemme hos grødnissen Lunte: Jeg rammer altid plet

‘Nissebanden’ har både ført godt og skidt med sig for 72-årige Flemming Jensen.

Af Kenth G. Madsen - 27. december 2020 kl. 19:54

Sigtekornet bliver tunet ind, da Flemming Jensen tester sit berømte trick hjemme i Farum nord for København. Med smørret placeret på grydeskeen og øjnene stift rettet mod skålen lykkes det at sende klatten af sted mod risengrøden.

– Lunte rammer altid plet. Se selv, griner Flemming Jensen godt tilfreds med sin præstation i køkkenet.

Det sidder åbenbart stadig i ham så lang tid efter. Den 72-årige skuespiller kan hver dag i december opleves udføre hofnummeret i genudsendelsen af ‘Nissebanden’ fra 1984 på børnekanalen Ramasjang.

Flemming Jensen gør sig klar til at vise, at han stadig kan (Foto: Michael Stub)

LÆS OGSÅ: Afslører nye detaljer: Derfor stoppede vi med ‘Årgang 0’

Træt af risengrød

– Under optagelserne spiste vi risengrød i lyntempo samtidig med, at risengrødssangen blev afspillet. Nogle dage optog vi 17 gange i streg. Det endte med, at vi fyldte risengrød i munden og spyttede det ud i en spand. Så i dag må jeg indrømme, at jeg ikke er særligt begejstret for det længere. Men heldigvis elsker min kone det, siger han og uddyber, hvad ‘Nissebanden’ har betydet for ham i karrieren.

– Det har været godt og skidt. Den har fulgt mig så længe, at de, der så den første gang, nu kan vise den for deres børn. Det er jo meget hyggeligt. Jeg skabte figurerne og sangene sammen med komponisten Hans Dal, og vi spiller henholdsvis grød- og agentnissen, fortsætter Flemming Jensen.

Hele ‘Nissebanden’ samlet om risengrøden. De medvirkende her er Arne Hansen, Kirsten Peüliche, Lars Knutzon, Flemming Jensen og Kirsten Lehfeldt (Foto: DR)

LÆS OGSÅ: Realityhunk afslører: Jeg er afhængig

Klar til næste år

Med de i alt tre producerede julekalendere samt utallige genudsendelser i tidens løb har han oplevet slagsiden at blive sat i bås som “ham Lunte fra Nissebanden”.

– Den helt store sorg er, når nogen kommer til at kalde mig ‘Luffe’. Det var nemlig en 350 kilo svær søelefant, som også medvirkede i et afsnit, fortæller komikeren, der dog har lavet meget andet i karrieren. I dag instruerer han primært teaterforestillinger og skriver romaner.

LÆS OGSÅ: Jens Gaardbo i stormvejr: Færdig på TV 2

Flemming og Birthe bor i et hyggeligt træhus ud til skov og eng i Farum (Foto: Michael Stub)

Men ‘Nissebanden’ har ført mere godt med sig. Til julen 2021 skal han nemlig instruere og medvirke i familiemusicalen ‘Nissebanden i Julemandens Land’ i teltet på Bakken med premiere i november.

–  Jeg har allerede gennemspillet den et par gange i Odense, og det her bliver en endnu større opsætning, forsikrer Flemming Jensen, der har været gift med Birthe i 34 år. De har seks sammenbragte børn, hvor han står for de fire. De har 11 børnebørn, og juleaften skal de være sammen med nogle af dem.

– Juleaften spiser vi and og flæskesteg – og så glæder jeg mig til risalamande, siger Flemming Jensen, der til januar også har premiere på Vinterrevyen i Odense, hvor han både instruerer og medvirker.

LÆS OGSÅ: Mange får afslag på julehjælp: Nu træder Geggo og Cengiz til

LÆS OGSÅ: LISTE: De mest sete danske tv-serier i 2020