Hiba forklarer alt: Derfor brød jeg sammen på scenen

Hiba blev usikker, da hun skulle synge sin ‘save me-song’, og tårerne fik hende til at gå i stå. Især én følelse gjorde hende så ked af det.

Af Caroline Grønne Wigdal - 6. marts 2021 kl. 08:33

Fredag aften faldt dommen, og det blev Martins solist over 23, nemlig 26-årige Hiba Chelade, der skulle forlade ‘X Factor’.

Det var hun ikke forberedt på – selvom hun havde tænkt, at hvis hun skulle på scenen med sin ‘save me-song’, ville hun give alt, hvad hun overhovedet havde i sig.

LÆS OGSÅ: Kæmpe drama: Martin Jensen raser over Oh Land

– Men sangen reddede mig ikke. Til gengæld gjorde jeg mit bedste, og det er godt nok for mig. Det var måske ikke godt nok for en dommer – men det var godt nok for mig og for Martin. Det er nok det, der betyder allermest, siger en grådkvalt Hiba kort efter afgørelsen til HER&NU.

Midt i sin ‘save med-song’ måtte hun på grund af tårer stoppe og begynde på ny med kærlig hjælp fra Lise Rønne.

– Jeg blev usikker. Det var følelsen af, at der er folk, der ikke har lyst til at lytte til mig. At de ikke har lyst til at se mere af mig. Men igen, det er et show. Der er folk, der har lyst til at lytte mere til mig. Og jeg må bare give mere af mig selv i min rejse gennem musikken og ikke kun i ’X Factor’, siger Hiba.

LÆS OGSÅ: Janni Ree langer ud igen: Jeg synes, det er så grotesk!

Hiba midt i sin ‘save me-song’. (Foto: Tariq Mikkel Khan/Ritzau Scanpix)

Vil ikke tilbage til studiet

Martin Jensen var naturligvis ikke enig i Oh Lands valg, og han gav Hiba nogle meget værdifulde ord med på vejen. Han vil nemlig fortsætte deres samarbejde og rejse med musikken.

– Jeg tror på ham. Jeg er helt klart med på den båd. Jeg er ikke klar til at give slip, og jeg giver ikke slip.

LÆS OGSÅ: Så du det? Martin Jensens forlovede med i ‘X Factor’

Hiba har tidligere fortalt, at hun har taget orlov fra sit studie. Hun læser en kandidat i pædagogik på Syddansk Universitet, og det med at arbejde med mennesker, er også noget, hun elsker. Men lige nu er hun ikke klar på at genoptage studiet.

– Jeg egentlig ikke lyst til at vende tilbage til studiet, og jeg har ikke en plan for det. Jeg har lyst til at give musikken en chance, for den har ventet længe nok på mig, og jeg har ikke lyst til at vente mere på den, siger hun.

Hiba ved godt, hvordan weekenden skal bruges, efter den kæmpe skuffelse, og hun ved også, at hun nok skal rejse sig, selvom hun lige nu har svært ved at forstå det hele.

– Jeg ved, jeg kommer op igen. Jeg har lyst til at indhente min mangel på søvn. Jeg vil egentlig gerne bare sove. Og så har jeg lyst til at sige hej til min familie. Dem har jeg ikke set længe.

Heldigvis har ‘X Factor’ givet hende et netværk og lyst til at udforske musikken endnu mere.

– Martin slipper ikke for at slippe mig. Han holder, hvad han lover.

LÆS OGSÅ: Thomas Blachman åbner op: Det er en stor sorg

Læs mere om