Det spiser de kendte til jul

De kendte løfter sløret for deres madplaner til jul.

Veganeren Kira Eggers skal have and juleaften, men den er lavet af hvede og soja. De fleste kendte kan og vil dog ikke undvære de klassiske menuer.

Helt vegetansk
 (Fra 'Veganske livretter' af Thomas Erex. Foto: David Bering, Montgomery)
Kira Eggers
- Jeg har været veganer i 20 år og lever af plantebaseret mad. Juleaften skal jeg have ”Mock duck”, som er vegansk andesteg. Det er lavet af hvedegluten, olie, sukker, sojasovs og salt. Retten smager som rigtig and og serveres med brune kartofler og rødkål, siger Kira Eggers.
Vi spiser op
 (Foto: Klaus Bo Christensen)
Mette Blomsterberg
- Vi får da flere og flere salater på bordet som supplement til den klassiske julemad. Det mest bæredygtige, man kan gøre, er at spise op, så vi kaster os over resterne 1. Juledag, siger Mette Blomsterberg, 50.

LÆS OGSÅ: Medina afslører kønnet
Vegansk grød
 (Foto: Klaus Bo Christensen)

- Det er svært at få tilført nye julemadvaner, men vi bestræber os på økologisk og biodynamisk kød. Jeg har således planlagt at lave en vegansk risalamande, hvor komælken og -fløden erstattes af plantebaseret mælk af mandler og soja, siger Mathilde Norholt, 37.
Ikke for grønt
 (Foto: Lars E. Andreasen)
Jarl Friis-Mikkelsen
– Alt med kanel, and og flæskesteg, siger lyder det kort og kontant fra 68-årige Jarl Friis-Mikkelsen om julemaden, der altså er holdt helt traditionel.
Travl tid
 (Foto: Lars E. Andreasen)
Veganeren Kira Eggers skal have and juleaften, men den er lavet af hvede og soja. De fleste kendte kan og vil dog ikke undvære de klassiske menuer. Helt vegetansk (Fra 'Veganske livretter' af Thomas Erex. Foto: David Bering, Montgomery) Kira Eggers - Jeg har været veganer i 20 år og lever af plantebaseret mad. Juleaften skal jeg have ”Mock duck”, som er vegansk andesteg. Det er lavet af hvedegluten, olie, sukker, sojasovs og salt. Retten smager som rigtig and og serveres med brune kartofler og rødkål, siger Kira Eggers. Vi spiser op (Foto: Klaus Bo Christensen) Mette Blomsterberg - Vi får da flere og flere salater på bordet som supplement til den klassiske julemad. Det mest bæredygtige, man kan gøre, er at spise op, så vi kaster os over resterne 1. Juledag, siger Mette Blomsterberg, 50. LÆS OGSÅ: Medina afslører kønnet Vegansk grød (Foto: Klaus Bo Christensen) - Det er svært at få tilført nye julemadvaner, men vi bestræber os på økologisk og biodynamisk kød. Jeg har således planlagt at lave en vegansk risalamande, hvor komælken og -fløden erstattes af plantebaseret mælk af mandler og soja, siger Mathilde Norholt, 37. Ikke for grønt (Foto: Lars E. Andreasen) Jarl Friis-Mikkelsen – Alt med kanel, and og flæskesteg, siger lyder det kort og kontant fra 68-årige Jarl Friis-Mikkelsen om julemaden, der altså er holdt helt traditionel. Travl tid (Foto: Lars E. Andreasen)

Anders Samuelsen og Christina Sunn

– Vi har ikke tænkt så langt endnu med en fødsel lige op over, men jeg satser da på and og risalamande. Det grønneste bliver nok kartofler og mandler, siger Anders Samuelsen, 53, her med kæresten Christina Sunn, 45.

LÆS OGSÅ: Derfor har Sia mistet håret på dele af hovedet

Økologisk kød

(Foto: Peter Hauerbach)
(Foto: Peter Hauerbach)

Nicolas Bro

– Generelt køber jeg alt mit kød hos den økologiske slagter på Kultorvet i København. Vi serverer masser af syltede sager, appelsinsalat og nogle rodfrugter. Mere grønt bliver det ikke, siger Nicolas Bro, 48.

Grøn rødkål

(Foto: Michael Stub)
Flemming Jensen
– Vi skal have and og flæskesteg, hvor det grønneste element er rødkål, siger 72-årige Flemming Jensen om sin juleaften i traditionernes tegn.
(Foto: Michael Stub) Flemming Jensen – Vi skal have and og flæskesteg, hvor det grønneste element er rødkål, siger 72-årige Flemming Jensen om sin juleaften i traditionernes tegn.

LÆS OGSÅ: FÅ OVERBLIKKET: Vi har samlet højtidens bedste tv

LÆS OGSÅ: Jens Gaardbo i stormvejr: Færdig på TV 2