Derfor bliver Blachman ved med at lave ‘X Factor’

Thomas Blachman har været med fra begyndelsen, og der er en særlig grund til, at han år efter år siger ja til ‘X Factor’.

Af Caroline Grønne Wigdal - 7. marts 2021 kl. 18:55

På nær én enkelt sæson, nemlig sæson 3, har Thomas Blachman været dommer i ‘X Factor’ i samtlige sæsoner, siden programmet for første gang ramte Danmark i 2008. Dengang var det sammen med Lina Rafn og Remee.

‘X Factor’ er et helt særligt format, og det er endnu ikke noget, som dommeren er blevet træt af eller er begyndt at tage for givet. Han elsker stadig at spotte talent og skabe musikalske højdepunkter i et liveshow.

LÆS OGSÅ: Deltager ønskede anden dommer: Har en speciel kærlighed for Blachman

– Jeg er meget taknemmelig for at lave det her arbejde i tider, hvor folk mister deres arbejde. Hvad end man laver, så kan man ikke gå på arbejde. Jeg skal være glad. Og det har jeg ikke svært ved at indrømme. Jeg er meget taknemmelig, siger Blachman til HER&NU.

Thomas Blachman på sin husbåd (Foto: Henrik R. Petersen)

Mindre oprør

Igennem årene har han siddet sammen med forskellige personer i dommer-trekløveren, lige som værterne er blevet udskiftet, i 2015 blev den dramatiske ‘Five chair challenge’ for første gang indført og i 2019 overgik programmet fra DR til TV 2.

LÆS OGSÅ: Dommer melder ud: Der skal ingen halve hjerter i finalen

Der har været mange ændringer på mange måder, og Blachman har oplevet dem alle.

– Det er klart, det har udviklet sig, ellers ville det være underligt- det er blevet mere raffineret på nogle områder, og det er blevet mindre oprørsagtigt. Men det er stadig relevant, sige han.

Han bliver ved med at sige ja til ‘X Factor’, blandt andet fordi han elsker at arbejde med musik.

LÆS OGSÅ: Joan afslører: Sådan reagerede Michael på, at han skal være far

– Og det giver mig en mulighed for at ytre mig og høre, hvad mennesker kommer med og vil vise os, siger han og fortsætter:

– Unge mennesker kommer stadig for at få en eller anden form for mening om, hvad man synes om dem, og det synes jeg, jeg skylder dem: At sige min ærlige mening. Det, synes jeg, er en service, som vi giver dem. Så længe de kommer, så længe fortjener de et kvalificeret bud på, hvad de skal, og hvad de ikke skal. Hvor fanden skal de ellers gå hen?, spørger han.

LÆS OGSÅ: Gunnvør i skarp udmelding om dårlig opførsel

Læs mere om