Danske komikere i kamp for ytringsfriheden

Seks danske komikere afholder et live-show, som sendes på TV 2 Zulu i aften, til ære for ytringsfriheden.

Af Louise Vilsbøl - 13. januar 2015 kl. 16:20

Under søndagens Golden Globe Award Show kunne man se mange af kendisserne vise deres respekt for det franske satire magasin Charlie Hebdo, som i sidste uge blev offer for en frygtelig terrorhandling. Og nu kaster en række danske komikere sig også ind i kampen for ytringsfriheden i samarbejde med TV 2 Zulu.
I aften livetransmitterer TV 2 Zulu fra showet ‘Ikke for sjov’, som Jonathan Spang og Christian Fuhlendorff har taget initiativ til.
– Det er jo helt vanvittigt, at der sidder nogle og nørder med komik og satire på et blad og griner, og så kommer der nogle ind og slår dem ihjel, det er sindssygt voldsomt, fortæller Jonatan Spang til tv2.dk og fortsætter:
– Jeg kan bedst bearbejde det ved at udtrykke min egen frustration, og det var egentlig det og chokket, der var udgangspunktet for, at Fuhlendorff og jeg besluttede os for at lave det her show. Det er sådan, vi deltager bedst i debatten, synes jeg.
LÆS OGSÅ: Tidligere ‘Paradise’-vinder er blevet mor
Jonathan Spang: Frygten har allerede vundet
Selvom udgangspunktet for showet er alvorligt, så kan publikum og seere godt regne med et godt grin. Udover de to initiativtagere kan man opleve Lasse Rimmer, Jacob Wilson, Carsten Eskelund og Omar Marzouk på scenen. Omdrejningspunktet for showet er naturligvis ytringsfrihed, men det er et emne, der er mange aspekter af.
– Vi har ikke koordineret det, vi siger. Nogle af os taler om det mest grænsesøgende, vi selv har sagt, personligt er mit udgangspunkt at tale om, at jeg er bange. Jeg ved godt, vi taler om, at frygten ikke må vinde indpas, men folk, der siger det, har altså ikke været på et rutefly de sidste ti år, frygten har jo allerede vundet, siger Jonathan Spang til tv2.dk.
Showet bliver sendt live fra Comedy Zoo i København kl. 21.00 i aften på TV 2 Zulu. Indtægterne fra showet går til stiftelsen ad en fond, som senere vil uddele ‘Ytringsfrihedens pris’.
LÆS OGSÅ: Sidney Lee får drukforbud af arbejdsgiver
Følg med på vores Facebook-side og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.