Cecilie Hothers manifest går viralt

Cecilie Hother har taget kampen op, og hun får massiv opbakning.

Af Louise Vilsbøl - 31. august 2021 kl. 11:11

Da sidste uges udgave af ALT for damerne udkom, prydede Cecilie Hother forsiden med et vigtigt budskab. Hun vil have, at den massive mobning, der foregår online skal stoppe, for det er nok nu – det er blevet til hashtagget #noknu, som allerede i skrivende stund er blevet brugt 468 gange på Instagram og bliver delt i vildskab.

LÆS OGSÅ: Robert Hansen: Den er helt gal med Nynne

Hun har prøvet det værste – at miste et barn. Og da hun åbnede op for sin sorg på de sociale medier, fik hun hadbeskeder oveni. Nu har Cecilie Hother lavet et manifest, som hun håber kan være med til at forbedre kulturen på nettet for de kommende generationer.

Artiklen fortsætter under videoen, hvor Sara Grünewald fortæller om børn, bryllup og en ny sæson af ‘Vild med dans’.

I ALT for damerne og på alt.dk fortæller hun om, hvad der ligger bag initiativet, og hvorfor det er nødvendigt for hende – og for os alle – at komme den online mobning til livs.

– Hvornår rejser du dig? Vi er mange, der er SÅ trætte af, at du igen og igen henvender dig til pressen for at få omtale pga. et mistet barn, der end ikke var blevet født!!! Du har været MERE END heldig mht. job på TV2. Man kan kun gisne om, hvordan du er blevet ansat. En høj IQ har bestemt ikke været et krav. Men måske Peter Tanev har en finger – eller mere end det – med i spillet?!!!!! Jeg håber, at vi får fred for al din ynk, når dit næste barn kommer til verden!!!”.

LÆS OGSÅ: Remee og Mathilde forklarer alt: Derfor var vi ved at gå fra hinanden

Sådan lyder en af de beskeder, Cecilie Hother modtog, efter hun i marts 2019 dødfødte sin søn. Vejrværten læser den op i en artikel, som kan læses på ALT.dk, og hele temaet kan læses i ALT for damerne netop nu.

Det er hård læsning

Efter bladet er udkommet, og manifestet er tilgængeligt på nettet, har flere store influencere på Instagram delt det, og kampagnen er gået viralt. Det har desuden fået rigtig mange folk til at stå frem med deres historier om alt fra bodyshaming til sexisme og alverdens andre ting, hvor folk på de sociale medier angriber og skriver grimme ting.

LÆS OGSÅ: Mikkel om Amalie: Det er synd for børnene

Cecilie Hothers budskab er klart: Det er mobning, og det skal stoppes nu. Derfor er hun lykkelig for, at hun møder massiv opbakning på de sociale medier.

– Det er virkelig stort, at I deler jeres historier mig mig, om hvorledes I er blevet behandlet på de sociale medier. Det er hård læsning! Og jeg må sige, at jeg på trods af at min research har vidst, at det er slemt, så er jeg rystet over, hvad I bliver udsat for. Og specielt til jer unge piger, som har delt jeres historier. Det er ikke i orden og alt det bedste til jer. Det viser desværre også bare, at SoMe-manifestet og #noknu er nødvendigt. Så jeg håber, at vi fortsat kan stå sammen om at få den pæne tone tilbage, skriver Cecilie Hother på Instagram og opfordrer folk til at læse ugens ALT for damerne.

LÆS OGSÅ: ‘Vild med dans’-deltager droppet inden premieren

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cecilie (@ceciliehother)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ALT for damerne (@altfordamerne)

Læs mere om