Afsløring: Det sker der med kagerne fra 'Den store bagedyst' - Her & Nu

Afsløring: Det sker der med kagerne fra 'Den store bagedyst'

Har du også undret dig over, hvad der sker med alle de lækre kager fra ‘Den store bagedyst’?

Af Louise Vilsbøl - 14. september 2016 kl. 19:50

Det er meget tydeligt at se på dommernes figurer, at det ikke er dem alene, der spiser alle kagerne fra ‘Den store bagedyst’, når kameraet er slukket, men hvem spiser dem så?
– Det er sådan, at først smager dommerne på kagerne, og så bagefter, når optagelserne er færdige, så smager de andre deltagere på hinandens kager, så de kan lære af dommernes råd, fortæller Søren Olsen, redaktør på ‘Den store bagedyst’, og fortsætter:
– Bagefter er der så mulighed for, at deltagerne kan tage kage med hjem til deres familie, hvis det er noget, der kan transporteres.
Produktionsholdet bliver dog ikke snydt, der er altid kage nok til, at lækkersultne sjæle kan stille deres kagelyst, og hvis man ikke passer på, så kan man godt ende med at tage på i løbet af optagelsesperioden, fortæller Søren Olsen. Men heldigvis er der en stejl bakke ude foran teltet, hvor optagelserne finder sted, så den hjælper lidt på kalorie-regnskabet.
LÆS OGSÅ: ‘Den store bagedyst’: Her er alle deltagerne 

Bliver dommerne træt af kage?

Med ti deltagere i aftenens program, som hver skal bage tre forskellige kager, er det nærliggende at tro, at man som dommer godt kan blive lidt træt af kage til sidst, men sådan forholder det sig slet ikke.
– Det tror jeg faktisk ikke, vi plejer at blive overraskede over, hvor oplagte de går til kagerne selv ved kage nummer ti, fortæller Søren Olsen, og forklarer:
– Det, man ikke kan se, er, at lige udenfor billedet står der et rullebord, hvor de har hver deres vandflaske og rent service og mulighed for at vaske knivene.
LÆS OGSÅ: SÅ SJOVT: ‘Bagedyst’ for babyer

Et stærkt cast giver høje forventninger

‘Den store bagedyst’ plejer at være et af de mest sete programmer på DR, når det bliver sendt, og derfor er forventningerne til den nye sæson også tårnhøje på kanalen.
– Vi har et kanon godt cast, så vi er sikre på, at det nok skal blive rigtig godt, fastslår Søren Olsen, og han er ikke i tvivl om, hvad det er, der gør programmet så populært.
– Det er en kombination af mange forskellige ting, men især deltagerne. Vi vælger jo de mennesker, som er nogle, man bliver ved med at holde med og som appelerer til forskellige fanskare, slutter han.
De ti udvalgte deltagere i bagedysten er valgt ud af et felt på 500 ansøgere, så der har været rift om pladserne i det populære program, og det er ikke helt uden grund. De seneste tre vindere lever den dag i dag af deres passion for kager, så der kan altså vente en ny levevej for den heldige og ikke mindst dygtige vinder af programmet.
LÆS OGSÅ: Liv fra ‘Den store bagedyst’: Sådan går det nu 
Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.