YES! Der er kommet mere 'Løvens hule' - Her & Nu

YES! Der er kommet mere 'Løvens hule'

DR har skruet en del på flere af deres populære programmer, herunder ‘Løvens hule’.

Af Lykke Buhl - 8. februar 2020 kl. 10:56
Danmarks Radio har gennem de sidste års tid været igennem noget af en spareplan, hvilket blandt andet har betydet et farvel til populære programmer som eksempelvis ‘Guld i købstæderne’ og ‘Sporløs’.
Men næste skridt i besparelserne er faktisk kommet blandt andre ‘Løvens hule’-fans til gode.

‘Løvens hule’ sæson fem sendes hver torsdag kl. 20 på DR1 (Foto: Per Arnesen/DR)


LÆS OGSÅ: ‘Bagedysten’-stjerne om hård skilsmisse: Jeg lever med frygten hver dag
Den nye sendeplan betyder nemlig, at der kun er mulighed for at have programmer, der er enten en halv eller en hel time lange på Danmarks Radios kanaler. Derfor bliver der ændret på en række programmers varighed, så de enten bliver kortere eller længere, end de 45 minutter, de varede før.

– Ud fra en samlet vurdering af, hvorvidt det enkelte program egner sig til at blive længere eller kortere – i forhold til den værdi, det er målet at seerne får af programmet, udviklingsmulighederne i programmets konkrete indhold og format samt hvad der giver mest mening i den praktiske produktion af programmet – er det besluttet, om programmet i 2020 skal vare en time eller en halv time, skriver DR i en pressemeddelelse.
LÆS OGSÅ: Ærlig ‘Robinson’-stjerne: Jeg er faldet tilbage i misbruget
Dermed kommer ‘Løvens hule’ altså til at vare en time, fremfor de 45 minutter, som programmet tidligere har varet. Vågne fans har måske allerede opdaget, at der allerede er kommet mere ‘Løvens hule’, da den igangværende sæson med sin times varighed per afsnit er længere end i de fire tidligere sæsoner.
Udover ‘Løvens hule’ bliver også populære programmer som ‘Alene i vildmarken’ og ‘Nak & Æd’ forlænget til en time. Derimod forkortes ‘Kender du typen?’, ‘Hammerslag’ og ‘Bonderøven’ med et kvarter, så de fremover kun vil vare en halv time, og de to sidstnævnte vil også udkomme i færre afsnit end tidligere.

‘Nak & Æd’ med Jørgen Skouboe og Nikolaj Kirk bliver også en time langt i 2020 (Foto: Michael Stub)


LÆS OGSÅ: Princess Natascha: Jeg vil være med i ‘Forsidefruer’
LÆS OGSÅ: Amalie efter skiferie med Mikkel: Sådan er vores forhold