'X-Files'-stjerne trækker sig: Derfor stopper jeg i serien

Den nuværende sæson af kultserien bliver den sidste.

Af Jonas Sand - 14. januar 2018 kl. 10:55

Gillian Anderson kan hver uge igen opleves i rollen som FBI-agenten Dana Scully i kultserien ‘X-Files’ – en rolle, som hun i første omgang havde mellem 1993 og 2002 og altså genoptog, da Fox i 2016 genoplivede serien. Men når den nuværende 11. sæson er forbi, så er det helt slut med rollen som Dana Scully.
Det slog Gillian Anderson for nylig fast på et pressemøde, hvor hun også afslørede grunden til, at det nu er endegyldigt slut med ‘X-Files’. Det skriver flere medier – blandt andre Deadline og Variety.
– Hvorfor? Der er mange andre ting, jeg vil lave i mit liv og i min karriere. Det har været en ekstraordinær karakter, men der er mange ting at lave, og jeg ønsker ikke at være bundet til én ting, lød det fra hende.
LÆS OGSÅ: Geggo: Cengiz har ødelagt mit og Linses forhold
LÆS OGSÅ: Fox bekræfter: ‘Prison Break’ får endnu en sæson
De seks nye ‘X-Files’-afsnit i 2016 blev taget blandet imod af både anmeldere og fans, og selv om Gillian Anderson oprindeligt kun havde planer om at lave den ene sæson, så tog hun alligevel endnu en tørn som Dana Scully.
– Da de nævnte, at de var interesserede i endnu en sæson, så tænkte jeg, at det andet ikke føltes som den rigtige måde at afslutte det på. Jeg ville ikke nødvendigvis være tilfreds, hvis de seks episoder var sådan, vi sagde farvel, og jeg syntes, at den måde, som manuskriptforfatterne snakkede om den nye sæson på, virkede mere som en god afslutning.
– Så da jeg blev spurgt, om jeg ville lave endnu en sæson, så accepterede jeg det. Det var aldrig i mine tanker – og det blev hverken diskuteret eller antydet – at vi nu var i gang med en helt ny serie. Jeg sagde ja, men i mine tanker var det altid kun meningen, at jeg ville lave én sæson.
SE BILLEDET: ‘Årgang 0’-Mathilde har fået ny kæreste
LÆS OGSÅ: Nu kan du streame ny ‘Criminal Minds’-sæson
Endegyldigt farvel til ‘X-Files’
Både Gillian Anderson og hendes kollega David Duchovny, der i serien spiller agenten Fox Mulder, har flere gange slået fast, at de var færdige med ‘X-Files’, efter serien oprindeligt sluttede i 2002. Alligevel vendte begge tilbage i 2008 i filmen ‘X-Files: I Want to Believe’ og altså igen i 2016 og nu for at fortsætte serien.
Derfor kunne man tro, at ‘X-Files’-fans alligevel kan gå og håbe på, at hun ombestemmer sig i fremtiden. Men det kommer ikke til at ske denne gang, slår hun fast.
–  Jeg er virkelig seriøs. Jeg har så stor respekt for de her folk, jeg har respekt for Scully, og jeg har respekt for David. Det virkelig trist, men jeg er færdig, og så er den ikke længere, sagde Anderson på pressemødet.
LÆS OGSÅ: AFSLØRING: TV3 genopliver populært realityprogram
LÆS OGSÅ: Medier: ‘The Office’ vender tilbage
Dermed ser det ud til, at ‘X-Files’-fans for alvor skal nyde de afsnit, der i øjeblikket kommer hver uge. For selv om serien i teorien godt kunne fortsætte uden Gillian Anderson, så kommer det ikke til at ske. Det har skaber Chris Carter tidligere slået fast i et interview med Collider.
– Jeg vil ikke (fortsætte serien uden Scully, red.). For mig er ‘X-Files’ Mulder og Scully, så hvis det bliver uden Scully, så tror jeg ikke, jeg vil lave den. Det er ikke min ‘X-Files’, sagde han.
Du kan se den 11. sæson af ‘X-Files’ Viaplay. På nuværende tidspunkt kan du se to afsnit, mens der kommer et nyt afsnit hver torsdag – dagen efter den amerikanske premiere.
LÆS OGSÅ: Mystisk Netflix-serie fanger fra første øjeblik
LÆS OGSÅ: Nu står han frem: Her er Natascha Lineas kæreste