'X factor'-vinder var i slåskamp med formodet terrorist

Sidste års ‘X Factor’-vinder Anthony sprang på den formodede terrorist Omar, efter et knivoverfald på en af Anthonys venner.

Af Louise Vilsbøl - 17. februar 2015 kl. 10:16

Imens ‘X Factor 2014’ stod på, var årets vinder Anthony Lopez oppe at slås med den formodede terrorist Omar Abdel Hamid El-Hussein, som søndag blev skudt og dræbt af politiet. Omar stak Anthonys ven Andreas ned i s-toget den 22. november 2013. Det skriver metroxpress i dag.
-Jeg ved ikke, om han var terrorist, men den mand, jeg så i øjnene, var helt sikkert psykopat. Han havde det her helt tomme blik. Der var intet udtryk i hans ansigt. Det var bare som at kigge på en skulptur. Han var helt kold, siger Anthony til metroxpress.
Af dombogen, som avisen har fået aktindsigt i, fremgår det, at Omar havde røget hash, og fordi han var paranoid og led af angst, troede han, at Andreas havde prøvet at overfalde ham tidligere.
LÆS OGSÅ: Natascha Linea: Det var ikke terror
Anthony hoppede på Omar
Det var dog ikke tilfældet. Andreas sad sammen med Anthony og to andre klassekammerater og kiggede på deres mobiltelefoner, da Omar kom hen til dem, og med sin foldekniv stak han Andreas flere gange i låret og ballen.
-Rent instinktivt hopper jeg på ham. Vi wrestler med kniven frem og tilbage og er nede på sædet i 10-15 sekunder. Jeg har ham i et greb og tror, at jeg har styr på ham, men han vrikker sin hånd med kniven fri, så jeg må trække mig tilbage. Pludselig er hans fokus rettet mod mig, fortæller Anthony til avisen.
Toget stopper dog på Ny Ellebjerg Station, og inden Omar når at gøre skade på Anthony, forsvinder den formodede terrorist ud af toget. I mellemtiden fik Anthony stoppet toget og tilkaldt en ambulance. Andreas’ var i livsfare på grund af de dybe stik, men han overlevede heldigvis – han er dog stadig mærket af episoden og har efterfølgende gennemgået flere operationer.
LÆS OGSÅ: Danske kendisser sørger over skudofre
Anthony: Omars straf er en joke
Omar blev anholdt godt to måneder efter overfaldet og tiltalt for drabsforsøg. Han sad varetægtsfængslet indtil 14. december 2014, hvor han blev frikendt for drabsforsøg, men fik to års fængsel for grov vold. Omar blev løsladt for to uger siden, og det mener Anthony er helt til grin.
-Hvordan kan sådan en mand blive løsladt efter et år? Det er jo en joke. Han kunne have slået både mig og Andreas ihjel. Det gør mig både sur og ked af det, at menneskeliv er så lidt værd i Danmark. Det har jo bare været en badeferie for ham, og nu har han slået to ihjel. Det kunne og burde være forhindret, påpeger sidste års ‘X Factor’-vinder.
Andreas er ifølge metroxpress et opdigtet navn, men avisen kender ofrets identitet. Læs hele historien på avisens hjemmeside.
Følg med på vores Facebook-side og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.