‘X Factor’-vinder går solo: Vil ændre troen hos afrikanske piger

Pigegruppen ‘Embrace’ vandt ‘X Factor’ i 2016, nu går den ene søster solo med et vigtigt budskab.

Af Rikke Lynge - 10. september 2021 kl. 06:55

Anilde og Azilda vandt ‘X Factor’ i 2016 med navnet ‘Embrace’. Siden ændrede de deres gruppenavn til ‘NEW:NAME’, da det gik det op for Remee og pigernes pladeselskab Sony Music, at navnet ‘Embrace’ allerede var taget af et gammelt britisk indie-rockband.

Efterfølgende fik søsterbandet navnet ‘Kaputu’, men efter en del år sammen har søster Azilda valgt at gå solo.

LÆS OGSÅ: Oh Land melder ud om at vende tilbage til ‘X Factor’

– Efter ‘X Factor’ fik min søster og jeg spillet en del koncerter på scener som Langelandsfestivalen og Vega. Sidenhen har vi også udgivet en single + en EP. Dog ventede der også et liv på den anden side. Min søster og jeg studerede begge – hun til pædagog og jeg til multimediedesigner. Siden da er hun blevet mor til to og har derfor en del ting at se til der, fortæller Azilda til HER&NU.

LÆS OGSÅ: Embrace vandt ‘X Factor’: Vi var ikke forberedte på at vinde

Embrace, der nu hedder Kaputo, vandt i 2016. Foto: DR

De to søstre synger stadig sammen, men Azilda så også en mulighed for at gå solo.

– Vi holder stadig fast i at synge sammen og optræder stadig engang imellem. Min søster synger også stadig og arbejder også på sit eget projekt. Selv har jeg ikke et familieliv, som venter, og jeg har virkelig haft brug for at udfolde mig selv som person og som artist, prøve mine grænser af og spille den genre jeg brænder allermest for. Og det bliver sat i søen med min nye single Come Over nu, fortæller Azilda fortsat.

LÆS OGSÅ: Efter alvorlig ulykke: TV3 ændrer ny sæson ‘Robinson’

Melvin er kommet sig efter sin tumor i hjernen. Artiklen fortsætter under videoen. 

Azilda vil med sin musikalske tilgang sætte kulør i musikbranchen, og hun håber på, at hun kan være et forbillede for andre.

– Jeg voksede selv op i troen om, at der ikke var plads til en afrikansk pige som mig i det danske mediebillede. Den tanke håber jeg på at kunne ændre hos mange som mig, fortæller Azilda, der glæder sig til at stå på egne ben.

LÆS OGSÅ: CHOK: Reality-deltager gift med Paludan

– Det er både skræmmende, men også en frihedsfølelse at stå på egne ben nu. Jeg vidste altid, at min søster nok skulle have min ryg, når hun var der. Men nu er det kun mig. Samtidig åbner der sig også en masse muligheder ved at have det sidste ord. Nu er det helt op til mig selv, hvem jeg vil være som artist, siger Azilda.

Og lige netop de afrikanske rødder dyrker Azilda på sin nye single ‘Come Over’, der udkommer i dag, hvor hun formår at få afrobeat, R&B og pop til at gå op i en højere enhed.

LÆS OGSÅ: ‘Luksusfælden’-deltagere raser: Det hele er skuespil