'X Factor'-stjerne åbner op om svær fortid

‘X Factor’-stjernen Cecilie fra Smokey Eyes åbner op om sin komplicerede opvækst. Hun er vokset op i en plejefamilie, men har et godt forhold til sin biologiske familie.

Af Lykke Buhl - 23. maj 2020 kl. 10:56

I ‘X Factor’-finalen i går aftes fredag røg gruppen Smokey Eyes, der består af venneparret 22-årige Cecilie Wøldike Nielsen og 23-årige Morten Bomholdt Shovlund Hansen, ud af sangkonkurrencen.
LÆS OGSÅ: Smokey Eyes ude af ‘X Factor’
Forinden de skulle synge deres første nummer i ‘X Factor’-finalen, blev der vist en video i programmet, hvor Cecilie og Morten tager om til Mortens familie for at fejre, at de er kommet til finalen. Her fortæller Cecilie, at hun betragter Mortens familie som sin egen.
– Cecilie har været rigtigt meget igennem og har fået rigtigt mange nedture. Så tror jeg, det er rigtig fedt endelig at få en optur og sådan en stor optur også, fortalte veninden Natascha, der også var med til fejringen, efterfølgende til kameraet.

Morten og Cecilie var ærgrelige over at ryge ud af ‘X Factor’. Mens Morten dog reagerede med et stort smil, så kunne Cecilie ikke afholde sig fra at fælde en tåre (Foto: Janus Nielsen).


LÆS OGSÅ: Skatter vender tilbage til skærmen

Særlige behov

Det har da heller ikke altid været nemt og snorlige at være Cecilie. Hun er vokset op i en plejefamilie på Samsø og har altid skilt sig ud og været anderledes.
Men med gode bekendtskaber kommer man som bekendt langt, og de færreste kan være i tvivl om, at der i dag hersker et helt særligt bånd mellem Smokey Eyes-vennerne Cecilie og Morten.
LÆS OGSÅ: AFSLØRING! Sofie Linde vender tilbage som ‘X Factor’-vært
De to mødte hinanden for fire år siden på erhvervsskolen Det Musiske Kompagni i Hillerød, der er en særligt tilrettelagt uddannelse for unge med særlige behov. Morten gik på skolen, fordi han er diagnosticeret ADHD, autisme og angst, mens Cecilies problemer var af følelsesmæssig art.
– Morten stod oppe i rygerskuret, og jeg troede, han var en pige. Så gik jeg over til ham. Vi var ikke så mange piger på skolen, så da jeg så en pige, så tænkte jeg: “Okay, vi kan snakke sammen!”. Det kunne vi så alligevel, da han vendte sig om, griner Cecilie til Realityportalen om hvordan, de to venner fandt sammen.

Hjalmer og Smokey Eyes sang en duet i ‘X Factor’-finalen (Foto: Janus Nielsen)


LÆS OGSÅ: ‘X Factors’ Smokey Eyes udfordret af sygdom

“Mortens familie tog mig til sig”

Morten blev hurtig en nær ven for Cecilie, og den samme velkommenhed mødte Cecilie i Mortens familie, som Cecilie i dag også betragter som sin egen familie.
– Lige siden jeg har kendt Morten, så har jeg været meget ude ved Morten, og så har Mortens familie bare altid været der. Jeg har bare kunne mærke, at de har ligesom selv valgt at tage mig til sig, og det er jeg bare rigtig glad for, forklarer Cecilie til Realityportalen.
LÆS OGSÅ: WOW! ‘Årgang 0’-stjerne i vild forvandling

Vokset op i plejefamilie

Cecilie er selv vokset op på Samsø i en plejefamilie bestående af de to kvinder, pædagogerne Lisbeth og Inger, som man også så sendte en videohilsen til Cecilie i programmet.
– Jeg har savnet dem så meget, og de betyder rigtig meget for mig. De har været en kæmpe del af mit liv og har været der for mig og hjulpet mig tilbage på det rette spor igen. Så ja, det bliver jeg rigtig rørt over, lød det fra Cecilie efter hilsenen.

Smokey Eyes røg ud af ‘X Factor’ i finalen i fredags (Foto: Janus Nielsen)


LÆS OGSÅ: Oh Land afslører kønnet

Snakker stadig med biologisk familie

Derfor har Cecilie altså både Mortens familie og sin plejefamilie, hun kan støtte sig op ad. Samtidig har hun også stadig god kontakt til sin biologiske familie.
– Jeg snakker jo stadig med min familie, og jeg har det godt med min familie. Men jeg er vokset op på Samsø i en plejefamilie, og de har fyldt rigtig, rigtig meget i mit liv og betyder rigtig, rigtig meget, uddyber Cecilie til Realityportalen.
LÆS OGSÅ: Sofie Linde afslører pinligt møde med Ed Sheeran

Fremtiden for Smokey Eyes

Selvom det nu er slut i ‘X Factor’ for Cecilie og Morten, så betyder det dog bestemt ikke, at det er slut for musikduoen Smokey Eyes.
– Vi har lidt igang, og vi skal sætte os ned og virkelig beslutte os for, hvor vi skal starte, fortæller Cecilie til Realityportalen og suppleres af sin makker:
– Vi skriver på lidt i hvert fald, så vi håber, der er noget musik på vej, røber Morten.

Smokey Eyes til ‘X Factor’-finalen fredag (Foto: Janus Nielsen)


LÆS OGSÅ: Sofie Linde glæder sig: Nummer to er på vej
LÆS OGSÅ: Luksus fra luften: Se danske tv-stjerners vilde hjem