‘X Factor’-Jonas sang sig ud af krisen: Min far svigtede

Den 26-årige pædagogstuderende begyndte sent med musikken, men det viste sig, at han var i besiddelse af et stort talent.

Af Kenth G. Madsen - 21. januar 2021 kl. 19:25

Under fredagens sidste auditiondag i ‘Factor’ blev dommerne rørt, da Jonas Ankerstjerne for første gang nogensinde optrådte foran et publikum.

– Er du tosset mand. Du har lige leveret et musikalsk øjeblik, som gør, at man bliver glad for at sidde her. Jeg kan virkelig godt lide din lyd, statur, personlighed, og at du kan skrive en sang, der rører. Du er dagens højdepunkt, sagde dommer Thomas Blachman til den 26-årige pædagogstuderende med bopæl i Aarhus. Sangen ‘Tusind Ar’ handlede om farens svigt.

LÆS OGSÅ: WOW! Kendisser raser over Martin Jensen

– Det var første gang, jeg havde sunget foran et publikum, og det kom bag mig, at de var så positive, siger han efterfølgende til Realityportalen om debuten, som han kom til på grund af et tabt væddemål til en kammerat.

Jonas Ankerstjerne i ‘X Factor’ 2021 (Foto: TV 2)

LÆS OGSÅ: Stor redningsaktion i Lene Beiers have

Hans musikalske historie er ganske kort. Troubadouren lærte sig selv at spille guitar i gymnasiet, og sangskrivningen bruger han, når han møder bump på livets landevej.

– Så sætter jeg mig ned med min guitar og skriver en sang, ligesom når folk skriver dagbog, siger Jonas, hvis forældre blev skilt, da han var ni år gammel.

LÆS OGSÅ: Janni Ree efter kritik: Fra nu af opfører vi os ordentligt

Under opvæksten boede han hos moren og den biologiske far så han til gengæld sjældent. Og i tyveårsalderen gjorde en ekskæreste ham opmærksom på, at han måske havde et problem med afsavnet til sin far. Så han begyndte at gå til psykolog for at få tankerne på plads.

– Der havde været en smerte, siden jeg var helt lille, og som bare voksede og voksede. Psykologen gav mig nogle råd til, hvad jeg kunne gøre, når jeg fik det svært, og det hjalp, siger ‘X Factor’-deltageren, og uddyber, hvordan afsavnet til faren påvirkede ham direkte.

LÆS OGSÅ: Stenrige Jesper Buch: Jeg mangler ikke noget

– Som lille dreng var det hårdt at vokse op uden sin far, fordi han er drengens store idol, og når han så ikke er der? forklarer han.

– Min mor fandt en ny mand, og han tog faderrollen til sig og blev en erstatning, fortsætter Jonas Ankerstjerne, som med sit efternavn let kan forveksles med tidligere ‘X Factor’ dommer Lars Ankerstjerne, men de to er altså ikke i nærslægtet familie.

LÆS OGSÅ: Genkendte du ‘X Factor’ Julie-Maja?: Her har du set hende før

Jonas’ biologiske far er muligvis ikke en gang er klar over, at sønnen tænker sådan om deres forhold.

– Jeg har følt mig svigtet, og det affødte, at jeg fik svært ved at stole på andre mennesker, forklarer Jonas, hvis krise skabte en rørende optræden, og som også Oh Land bemærkede indeholdt store kvaliteter.

– Du har en kunstnerisk nerve, fastslog hun og kvitterede med endnu et ja, så Jonas gik videre i ‘X Factor’-forløbet med fuldt hus.

LÆS OGSÅ: Silas Holst taler ud om hårdt tab