’X Factor’-dommerens store sorg: Opgør med far

Martin Jensens forhold til sin far har været præget af skuffelser fra begge sider.

Af Kenth G. Madsen - 30. januar 2021 kl. 10:58

Det var en streg i regningen hos Martin Jensens far, da sønnen valgte at forfølge drømmen om at blive en DJ i stedet for at sælge landbrugsmaskiner i Sorring Maskinhandel ved Silkeborg – et firma faren Jørgen Jensen havde grundlagt i 1990.

Det kan man opleve i DR-dokumentarserien ‘Hvem fanden er Martin Jensen?’ fra 2019, hvor den 29-årige ‘X Factor’-dommer fortæller om sit liv, og samtidig åbner op om konflikten mellem far og søn. På tidspunktet for optagelserne havde de ikke talt sammen i et par år, men Martin besøger ham i et forsøg på forsoning.

– Vi kom op at skændes, fordi jeg valgte at forfølge min musikalske drøm i stedet for at overtage maskinhandlen. Det har været hans drøm, lige siden jeg blev født, forklarer Martin Jensen, der er uddannet entreprenør og maskinmekaniker, og som endte med at blive salgschef i foretagendet, inden han forlod det.

LÆS OGSÅ: Tina Lund afslører: Derfor vidste jeg, Amalie ville få en pige

I DR-programmet besøger Martin Jensen sin far i hans virksomhed, hvor de to generationer kommer lidt tættere på hinanden (Foto: DR)

Svær at imponere

Men allerede som 15-årig begyndte Martin Jensen i fritiden at underholde til fester med sit mobile diskotek. Og den hobby har siden gjort ham til en af verdens mest kendte DJ’s med egenproducerede numre, der er streamet en milliard gange på Spotify. Med andre ord er han blandt de mest sælgende danske musikproducere nogensinde.

– Min far kommer fra en anden verden. Han er fandeme svær at imponere. Man vil jo bare gerne gøre sin far stolt, og med den succes han har haft, så er det åbenbart svært for ham at se min, konstaterer Martin til faren, der i dokumentaren giver ham ret i, at han ikke sådan lader sig rive med.

LÆS OGSÅ: CHOK: Katerina Pitzner anholdt

I starten af sin musikalske karriere prøvede Martin Jensen at sælge landbrugsmaskiner ved siden af optrædenerne rundt i verden, men det fungerede absolut ikke.

– Det var en svær pille af sluge, men Martin havde valgt, så vi måtte komme videre derfra, siger faren kort.

LÆS OGSÅ: Janni Ree opløst i tårer: Livet er sårbart

Der er dog så meget forsoning i deres forhold, at de giver hinanden et farvelkram og snakker om, at faren skal tage med, næste gang Martin skal spille i udlandet.

– Det gik, som jeg havde forventet. Han er ikke et følsomt menneske, men af den gamle skole. Man må ikke give for meget af sig selv og at rose andre, det bruger han ikke gerne, erkender Martin Jensen bagefter.

HER&NU ville gerne have talt med Martin Jensen og hans far om deres forhold, men de har ikke ønsket at stille op til interview.

LÆS OGSÅ: Lagde du mærke til det? Derfor forsvinder Peders hund pludselig

Læs mere om