'X Factor'-dommer forstår deltageres fortrydelse

Hvis deltagerne fortryder deres handlinger i det populære talentshow ‘X Factor’, så forstår dommer Lina Rafn det godt.

X Factor
Af Jeanet Rosenkjær Horstmann - 2. januar 2015 kl. 16:50

Fredag efter fredag har ‘X Factor’-deltagerne hele Danmarks øjne på sig, og det er både på godt og ondt. Derfor kan Lina Rafn godt forstå, hvis nogle af deltagerne ser tilbage på ‘X Factor’ med en vis fortrydelse.
– Jeg kan godt forstå, at man måske ser tilbage ‘X Factor’ og tænker, at man ville ønske, at man ikke lige havde sagt det, eller gjort det. Sådan har jeg det også selv, siger hun til Realityportalen og uddyber:
– Jeg kan godt forstå, hvis nogen måske fortryder det. Det handler også om, at de måske gør nogle ting, som er med til at danne folks opfattelse af dem. Det kan være enkelte handlinger, som danner hele rammen for, hvordan folk opfatter dem som person. Og mange af dem har ikke lyst til at blive sat i bås ud fra en enkelt kommentar på tv. Det er også noget af det hårde ved at være med.
LÆS OGSÅ: Remee: En halv-besat tosse
Derfor forsvinder vinderne
‘X Factor’ er ofte blevet kritiseret for, at ingen af vinderne bliver til helt store stjerner, som man for eksempel ser i den britiske og amerikanske version af programmet. Men det, mener Lina, er der en ganske simpel forklaring på.
– Jeg tror, at grunden til, at de ekstremt talentfulde mennesker, der har været med i X Factor gennem tiden, ikke er blevet til store popstjerne, er, at de indser, at hvis man vil være den næste Medina, Rasmus Seebach eller Burhan G, så kræver det en helt masse arbejde, som slet ikke har noget med musik at gøre.
Det er Linas opfattelse, at det musikken deltagerne brænder for og ikke alt det udenom. Men det betyder dog ikke, at deltagerne ikke har succes med musikken på andre måder.
– De her mennesker vil bare gerne lave musik, og de er ikke interesseret at lægge samme arbejde i selvpromovering i medierne som i musikken. Det er også derfor, at de vælger at blive de steder, hvor de får lov til at lave musik. Linda og Laura har eksempelvis startet et gospelkor, og Martin producerer musik. Så det er ikke fordi, de ikke laver musik mere, forklarer sangerinden og produceren.
LÆS OGSÅ: ‘X Factor’-Lina: Nu tør jeg at være ærlig
Livsændrende oplevelse
Uanset om man fortryder ‘X Factor’ eller ej, så er det svært at undgå, at oplevelsen bliver én for livet. Det er de færreste, der oplever at stå på en scenen foran millioner af seere og blive kendt på meget få minutter.
Derfor mener Lina Rafn også, at alle ‘X Factor’-deltagere kan tage noget med sig fra programmet.
– Jeg tror ikke, at nogen som helst kan gå igennem en oplevelse som ‘X Factor’ uden at blive præget af det. Det er en livsændrende oplevelse, hvor man udvikler sig menneskeligt. Så selvom alle måske ikke er lige glade for at have medvirket, så tror jeg, at oplevelsen har gjort dem klogere og stærkere, afslutter hun.
Følg med på vores Facebook-side og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.