'X Factor'-deltagere udfordret af sygdom - Her & Nu

'X Factor'-deltagere udfordret af sygdom

For særligt to af årets ‘X Factor’-deltagere er det endnu sværere at håndtere nervøsiteten.

Af Kenth. G. Madsen - 9. februar 2020 kl. 14:55

Oven på en række skuffende oplevelser i gruppekategorien kom der til at lyde et lettelsens suk hos gruppebestyreren, Lars Ankerstjerne, efter gruppen ’Smokey Eyes’ optådte ved ’X Factor’ i fredags.
Deres harmonisk tilpassede stemmer gjorde, at de fik tildelt en stol af et enigt dommerpanel.
Cecilie Wøldike Nielsen, 22, fra Helsingør og 23-årige Morten Bomholdt Skovlund Hansen fra Helsinge mødtes for fire år siden på STU – en særlig tilrettelagt uddannelse for unge med særlige behov – i Hillerød.
LÆS OGSÅ: Sofie Linde glæder sig: Nummer to er på vej
– På musiklinjen blev vi sat sammen og fandt ud af, at vores stemmer passer godt sammen, siger Cecilie, der er opvokset hos en plejefamilie på Samsø, mens Morten lider af ADHD, autisme og angst. Lidelserne medførte vanskeligheder, da han skulle optræde foran dommerne, men han kunne heldigvis finde støtte hos veninden.
– Jeg var meget nervøs. Cecilie hjalp mig med at falde ned. Mit liv skal helst være skemalagt. Sådan har jeg det bedst. Hvis tingene ikke følger planen, så kan jeg godt blive forvirret og få blackout. Jeg prøver at tage det som det kommer, men det hjælper rigtig meget, at vi er velforberedte, siger Morten om ulemperne ved lidelserne, mens hans gode veninde fortæller mener, at han har rykket sig oven på den seneste ’Five Chair Challenge’.  Årsagen til deltagelsen i ’X Factor’ handler om nye oplevelser.
LÆS OGSÅ: WHAT! Mascha Vang afslører ny kæreste
– Vi trængte til et eventyr, få rykket grænserne og komme af sted mod stjernerne, siger duoen, der afviser at være kærester.
– Vi er gode venner, der støtter hinanden i tykt og tyndt, fastslår de.
– Cecilie hjælper og støtter mig ekstremt meget, og jeg kan altid spørge hende til råds, når jeg er i tvivl om noget, understreger Morten om venskabet.
– Vi forventer at få noget personlig udvikling, få skubbet vores grænser og blive bedre musikalsk. Hvis vi ryger ud, må vi ud og finde nogle musikjobs. Det her vil vi aldrig stoppe med, siger de.
LÆS OGSÅ: Sofie Linde afslører pinligt møde med Ed Sheeran
LÆS OGSÅ: Vraget i X Factor: Første gang, det er sket