Wozniacki ramt af ledgigt: Måtte løftes ud af sengen - Her & Nu

Wozniacki ramt af ledgigt: Måtte løftes ud af sengen

Leddegigt satte sidste år en stopper for tennisspillerens imponerende karriere.

Af Nikolaj Vraa - 9. januar 2021 kl. 15:56

Nu fortæller Caroline Wozniacki, 30, hvordan sygdommen invaliderede hende, inden hun fik sin diagnose og kom i behandling. Det var efter grand slam-titlen ved Australian Open i 2018, de første symptomer begyndte at vise sig.

Hun døjede med muskelsmerter, og det blev så svært for hende at løfte armene, at hun havde vanskeligt ved at rede sit hår.

– En dag vågnede jeg med så stærke smerter, at min mand måtte løfte mig ud af sengen. Jeg kunne simpelthen ikke bevæge min krop, fortæller hun i et nyt interview med den tyske avis Bild.

LÆS OGSÅ: Cengiz giver trist status

I første omgang troede lægerne, at smerterne var indbildte eller skyldtes den hårde sport, men efter udredningen viste det sig, at det var immunforsvarssygdommen leddegigt, hvor kroppen angriber sig selv.

– Min mand og min familie støtter mig, men det har ikke været let for dem. Særligt tiden før, jeg fik diagnosen var svær, fordi det var en følelses- og kropsmæssig rutsjebanetur. Jeg anede ikke, hvordan jeg skulle forklare alle de smerter, jeg følte, fortæller Caroline til avisen.

LÆS OGSÅ: Martin Brygmanns babylykke

Caroline sammen med sin mand, David Lee, som hun takker for at have støttet hende, mens lægerne kæmpede for at diagnosticere hende (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)

Lettet efter udredning

Da lægerne endelig kunne fortælle, hvad hun fejlede, var både hun og manden David Lee lettede fordi det betød, at de nu kunne lægge planer for fremtiden.

– Et af de mange spørgsmål, jeg havde til gigtlægen, var, om det var forsvarligt at blive gravid. Vil det bringe barnet i fare? Nu hvor jeg ved, at jeg kan få børn, så er jeg meget fokuseret på at kontrollere min sygdom, så jeg er sund og klar til, hvis og når min mand beslutter os for at stifte familie.

LÆS OGSÅ: Lea Hvidt Kessler chokerer alle med overraskende billede