Ung mor endt i kørestol efter vildt vægttab: Jeg kunne ikke huske min mand

‘De unge mødre’-deltageren har gennemlevet et sandt mareridt, og nu kæmper hun for at komme ovenpå igen.

Af Jonas Sand - 19. december 2018 kl. 19:28

De seneste måneder har langt fra været nemme for Glennie Nørgård Have, manden Christian eller parrets fire sammenbragte børn. ‘De unge mødre’-deltageren har nemlig kæmpet sit livs kamp, og det er desværre en kamp, hun i den grad stadig kæmper.
– Jeg sidder i kørestol, for jeg kan ikke gå. Jeg er bare sat helt tilbage til start, og jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at det ikke har været hårdt, for det har det – og det er det stadig. Jeg har da haft tudeture, men jeg kan hele tiden mærke fremgang, og det er det, jeg fokuserer på, fortæller 30-årige Glennie til Realityportalen.
LÆS OGSÅ: Hannah Melissa indrømmer: Jeg slår René
Glennie har fået fuld forældremyndighed over datteren Emma af årsager, der er redaktionen bekendt, men som vi ikke vælger at bringe, og det var blandt andet det, der satte den unge mors sygdomsforløb i gang.
– Jeg glemte egentlig lidt mig selv i den periode, fordi min fokus kun var på min datter, og hvordan hun havde det. Der var mange møder og samtaler og den slags, og det var en stressende tid, hvor jeg havde fuld fokus på hende, siger Glennie og fortsætter:
– Jeg glemte at spise, og til sidst holdt jeg bare helt op med det, fordi jeg følte, det sad fast i halsen. Jeg levede af drikkeyoghurt, hvor der jo ingen næring er i, og jeg tabte mig 40 kilo på fire måneder. Det var helt vildt, og så sagde min krop og min hjerne fra, siger Glennie.
LÆS OGSÅ: Ung mor indrømmer: Jeg har forsøgt selvmord mange gange

Artiklen fortsætter under videoen, hvor du kan se den søde video, hvor en far i kørestol træner sin barnevognskørsel.

LÆS OGSÅ: Bubber er fan: Derfor elsker jeg ‘De unge mødre’

Glennie og Christian sammen med børnene Emma og Alexander. (Foto: Privat)

“Jeg glemte min mand”

Det hele kulminerede en nat i september, hvor en skræmt Christian, 35, måtte ringe efter en ambulance.
– Jeg var helt væk, og han kunne slet ikke komme i kontakt med mig. Mine øjne kørte bare rundt i hovedet. Så han ringede 112, og jeg endte med at komme på hospitalet. Jeg er selv helt blank og kan ikke huske det, så det er skræmmende at høre, når han fortæller mig om det, siger Glennie.
LÆS OGSÅ: Kæmpe ‘De unge mødre’-brøler får store konsekvenser
På hospitalet kom de frem til, at den unges mor var blevet ramt af tiaminmangel – også kaldt mangel på b1-vitamin – der havde udviklet sig til Wernicke-Korsakoff-syndrom, hvilket blandt andet giver hukommelsestab og problemer med at bruge arme og ben. Begge ting har Glennie været hårdt ramt af – og er det stadig, selv om det hele tiden bliver bedre.
– Mens jeg lå på hospitalet, var jeg så langt væk, at jeg glemte min mand. Da sygeplejersken fortalte mig, at min mand snart ville komme, så var jeg sådan: “Min mand? Har jeg en mand?”. Jeg var virkelig helt væk. Det er skræmmende at tænke tilbage på nu.
LÆS OGSÅ: ‘Vild med dans’-stjerne indtager ‘De unge mødre’

Børnene bliver involveret

Glennie tilbragte 17 dage på hospitalet, inden hun blev udskrevet til et rehabiliteringshjem. Her var hun dog kun kort tid, inden hun fik lov til at komme hjem at bo. Nu får hun i stedet besøg af en hjemmesygeplejerske én dag om ugen, mens hun går til genoptræning to gange ugentligt. Her bruger hun 45 minutter med en fysioterapeut og 45 minutter med en ergoterapeut.
– De kunne godt se, at jeg ville have bedst af at være i nærheden af min familie, og at min familie ville have bedst af, at jeg var hos dem. Så kan børnene bedre forstå det, og de kan se, at det hele ikke er så farligt, fordi jeg jo er hjemme, siger Glennie og fortæller, at de igennem hele forløbet har fået stor ros for, hvordan de har involveret børnene i sygdommen.
– Vi fortæller selvfølgelig ikke alt i detaljer, men vi har forklaret det i børnehøjde, at mor lige nu er syg og derfor skal have lidt hjælp, men at alt bliver godt igen. Man får jo ikke noget ud af at lyve for børnene, for de kan jo se, at der er noget i vejen. De er jo ikke dumme, så hvis vi bare løj, ville de regne det ud, og så ville de selv gå rundt og være nervøse og bange.
LÆS OGSÅ: Princess Natascha afslører: Novah skifter navn
Glennie og Christian gør dog meget ud af, at børnene kun skal se de sejre, den unge mor får. Derfor tester de tingene, mens børnene sover, eller når de er i skole, hvor alle de trælse ting som lægebesøg og andet også bliver ordnet, inden de gør det foran børnene. For eksempel da Glennie skulle vise, at hun nu kunne gå fra sofaen til trappen.
– Jeg sagde til Emma: “Prøv at se her, skat”, mens jeg satte mig lidt op i sofaen. Jeg kunne se, at hun blev lidt bange, da jeg rejste mig op og gik hen til trappen. Men så kunne jeg se, at hun bare smilede over hele hovedet. Der havde jeg allerede inden testet det sammen med Christian, men jeg kunne se, hvor meget det betød for hende, at hun oplevede den sejr.
– Vi tror, det er vigtigt, at børnene er en del af det. Alexander, der fylder fem år senere på måneden, forstår det selvfølgelig ikke helt, så ham gør vi det til noget sjovt med. Selvfølgelig er det ikke sjovt, at jeg er syg, men når jeg for eksempel har kravlet lidt rundt på gulvet, har vi sagt til ham: “Kan du kravle fra mor?” og den slags ting.
LÆS OGSÅ: Princess Natascha taler ud om chok: Barnets far har en anden kæreste

“Christian er guld værd”

Mens Glennie var indlagt, styrede Christian hjemmet og var en stor støtte for børnene – især den unge mors datter fra et tidligere forhold, Emma, der til januar fylder 11 år.

Christian har været en stor støtte for Glennie og børnene i hele forløbet. (Foto: Privat)


– Jeg er så glad for, at jeg har haft Christian. Han har været så stor en hjælp, og jeg kan høre på det, som Emma fortæller mig, at han virkelig har været god til at hjælpe hende. Han har bare klaret det hele så godt, og jeg tager bare hatten af for ham, siger Glennie.
Christian har også to børn fra et tidligere forhold, og Glennie er lykkelig for, at moren til de to børn har trådt til og været en stor hjælp med dem under sygdomsforløbet.
LÆS OGSÅ: Nadia Shila fortryder stor beslutning om sønnen
– Christian har været rigtig god til at prioritere det vigtigste. Hvis han kunne mærke, at børnene havde brug for støtte og hygge, så lod han rod være rod eller bestilte en pizza i stedet for at stå i køkkenet. Han har virkelig været sej og en stor støtte for mig. Han tog hver dag turen fra Herning til Holstebro, mens jeg var indlagt, og så var han hos mig, indtil børnene skulle hentes igen.
– Selvfølgelig har det også været hårdt for ham, og han har da også grædt i alt det her. Men han har været rigtig god til at holde mig oppe og til at sørge for, at børnene havde det godt og ikke mærkede det for meget. Han er bare guld værd.
LÆS OGSÅ: Ung mor laver vild aftale med Bubber

“Jeg skal nok blive rask”

Det hele går hele tiden fremad for Glennie, der både kan give børnene tøj på, lave deres madpakker og den slags ting.
– Det foregår siddende, men jeg kan gøre det, og det er det vigtigste. Det er også godt for børnene at se, at jeg kan mange af de samme ting – bare på en lidt anden måde, siger Glennie
Den spiseforstyrrelse, der satte hele sygdomsforløbet i gang, har den unge mor i den grad og besejret.
– Jeg spiser ikke. Jeg æder. Det er lidt underligt at se i min journal, at der står, at det var en spiseforstyrrelse, for sådan tænkte jeg jo ikke selv. Men det er i hvert fald slut nu, griner Glennie, der også kan mærke, at hjernen begynder at fungere bedre, og hun har også sat sig et mål for, hvornår hun igen skal kunne bruge benene fuldt ud.
– Mit mål er, at jeg kan gå igen inden marts til min fødselsdag, men nu må vi se. De har sagt, at det kan tage tre til seks måneder, før jeg igen kan gå, for jeg har selvfølgelig også mistet en masse muskelmasse. Jeg kæmper, og jeg skal nok blive rask, siger Glennie, der snart får sig en rollator, som skal hjælpe hende med at komme rundt, inden hun selv kan gå igen.
LÆS OGSÅ: Hannah Melissa efter psykopati-diagnose: Jeg vil ikke miste mine børn