WHAT! Så stor påvirkning havde corona på ‘MasterChef’

Ikke mindst er noget af kokkekonkurrencen blevet afholdt online – og så blev det forbudt at ‘dobbelt-dyppe’.

Af Lykke Buhl - 15. februar 2021 kl. 19:26

Der er sket en del ændringer i den nye sæson af ‘MasterChef’.

Ikke mindst er der kommet den første kvindelige dommer til bordet, hvilket har skærpet konkurrencen yderligere, så der nu foruden Thomas Castberg, Jakob Mielcke og Jesper Koch også sidder Dak Wichangoen, der skal bedømme de håbefulde kokkeaspiranter.

LÆS OGSÅ: TV-vært dømt for at sende tæskehold mod eks

Deltagerne med online

Men derudover har coronakrisen unægteligt også gjort sit for at besvære madlavningskonkurrencen.

Det har nemlig også været ekstra udfordrende for produktionsholdet bag ‘MasterChef’ at afholde kokkekonkurrencen med de mange deltagere i en coronatid. Men det er heldigvis gået ganske upåklageligt, fortæller Dak til HER&NU.

– Der var lige noget i forhold til, hvor mange vi kunne lukke ind i studiet af gangen, men det synes jeg, vi fik flettet ind meget godt, forklarer hun.

LÆS OGSÅ: VILD ændring i ‘MasterChef’

Blandt andet har der i år været endnu flere af de såkaldte masterclasses end normalt. Men de er på grund af coronapandemien også blevet afviklet en del anderledes end i de tidligere sæsoner.

– Normalt er der de store samlinger, hvor der måske er en træningsweekend eller en masterclass. Men så i stedet for, at alle deltagerne var med oppe fra balkonen, så var der kun de her fire deltagere, og så blev der så lavet en online platform, så de andre deltagere kan følge med hjemmefra, forklarer Dak.

‘MasterChef’-dommerbordet blev udvidet til den nye sæson, og det samme blev coronarestriktionerne

‘MasterChef’ 2021 dommerne (Foto: NENT Group Denmark)

LÆS OGSÅ: ‘MasterChef’-Daks vilde Michelin-eventyr: Frygtede mors dom

Forbudt at ‘dobbelt-dyppe’

Derudover blev både deltagere, dommere og produktionshold påbudt at bære mundbind, når de ikke blev filmet, ligesom de naturligvis også skulle holde afstand til hinanden og spritte af jævnligt. Senere i optagelserne, da coronasituationen spidsede til, blev der også indført ugentlige coronatests.

Men selvom god hygiejne såsom hyppig håndvask i forvejen er en selvfølge i et professionelt køkken – og der derfor ikke var brug for handsker – så var der alligevel stadig oppet på hygiejnen i programmet.

– Vi måtte selvfølgelig ikke ‘dobbelt-dyppe’, hvis man kan sige det. Når man først har smagt på maden, så tog man et andet bestik. Sådan nogle småting, som var anderledes, men det gjorde det ikke mere besværligt end normalt, forklarer Dak.

LÆS OGSÅ: Anna om ‘Paradise’: Jeg skulle se ud og spise på et bestemt måde

Læs mere om