WHAT! Elviras kæreste er en gift mand

En ekspert i iranske dokumenter slår fast, at Milad stadig er gift med sin kone, selvom Elvira påstår, at de er blevet skilt.

Af Lykke Buhl - 15. marts 2021 kl. 20:40

I starten af februar offentliggjorde den 23-årige realitydeltager og influencer Elvira Pitzner, at hun havde fundet kærligheden i den 31-årige iranske bokser Milad Saadati.

LÆS OGSÅ: CHOK! Kia indlagt og politianmeldt

Men Milad har allerede en kone. Hun hedder Haleh Saadati, hun er iraner, og hun forklarer, at hun de sidste 11 år har været gift med Milad, som hun har en søn på 9 år med.

– Han er min mand og far til min søn, vi er stadig gift, og han vil ikke lade sig skille, understreger Haleh Saadati overfor Realityportalen.

Herunder kan du se et billede af Haleh

Haleh (Foto: Privat)

LÆS OGSÅ: Janni Ree raser over TV3: De har fuldstændig skam-klippet mig!

Elvira: De er blevet skilt

Hverken Elvira eller Milad er vendt tilbage på Realityportalens henvendelser, men på Instagram adresserer Elvira selv situationen. Her forklarer hun, at hun nu ved, hvad der er op og ned, hvilket ifølge hende er, at Milad og Haleh er blevet skilt for år tilbage, samt at Haleh blot forsøger at skabe drama.

– Uanset hvor dum, man synes den anden er, og uanset hvor sur, man er, når man ER BLEVET SKILT (i deres tilfælde december 2019), bør man huske, at hvis der er børn involveret, så har man pligt til at opføre sig ordentligt. Børn har ikke brug for at blive offer for de voksnes dramaer, skriver Elvira i et opslag på sin Instagram.

LÆS OGSÅ: Brutal kamp: Rønne beskytter Linde

Ekspert: IKKE skilt

Men officielt er Milad og Haleh altså stadig er gift. Udover at bære Milads efternavn og have ham angivet som sin ægtemand på Facebook, så har Haleh også fremvist hendes og Milads vielsesattest og ægtepagten, som står i hendes fødselsattest. Her har hun også dokumenteret ægtepagten, som den ser ud i dag.

Herunder kan du se ægtepagten med dags dato, som Realityportalen bad Haleh sende

Ægtepagten mellem Milad og Haleh, som den står i hendes fødselsattest pr. 15. marts 2021 (Foto: Privat)

LÆS OGSÅ: Puk Elgård stopper

Den ægtepagt har Realityportalen vist til Nina Schmidt, der er studielektor på Københavns Universitet på Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier, og som har stor erfaring med at oversætte iranske juridiske dokumenter. Og Nina Schmidt bekræfter, at der i Halehs ægtepagt står, at hun og Milad Saadati blev gift d. 12. marts 2010, samt at de har en søn sammen, som er født i Dubai.

Ikke mindst bekræfter Nina Schmidt, at parret ikke er blevet skilt, da venstre side af ægtepagten står tom.

– Når man bliver født i Iran, så bliver der udstedt en fødselsattest. Og den følger én hele vejen igennem livet. Der er både plads til at registrere fødslen og til at registrere ægteskab og skilsmisse. Da der ikke står noget i ægtepagten under den rubrik, hvor der står skilsmisse, så er det officielt ifølge iransk lovgivning, at denne her kvinde fortsat er gift, understreger studielektor Nina Schmidt.

LÆS OGSÅ: Martin Jensen modtog dødstrusler under ‘X Factor’ liveshowet

Hvorfor søger Haleh ikke selv om skilsmisse?

Haleh forklarer, at hun ønsker at blive skilt fra Milad, men at det som kvinde i Iran er en svær og langsommelig proces at søge om skilsmisse. Derfor ønsker hun, at Milad som mand skal søge om skilsmissen, hvilket han ifølge hende nægter.

– I vores land Iran er det mændene, der har ret til skilsmisse. Kvinden kan ikke få en skilsmisse, kun hvis der er en virkelig god grund. Jeg er nødt til at bevise, at han laver noget, så det vil tage 2-3 år for mig at søge skilsmisse, og jeg ved, at jeg vil blive såret i den tid. I min kultur er skilsmisse noget meget skidt, det er ikke acceptabelt. Det ved Milad også. Han kan lade sig skille fra mig på 1-2 dage, og det har han ikke tænkt sig. Han har bare forladt mig. Vi har skændtes meget om det, fortæller Haleh.

Hverken Elvira eller Milad holder deres kærlighed skjult på Instagram

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af E L V I R A (@elvirapitznerofficial)

LÆS OGSÅ: Sendt på værtshus som fireårig: Puk Elgård taler ud om barsk barndom

Beskrivelsen af, hvordan en skilsmisse foregår i Iran, bekræfter Rasmus Christian Elling, der er lektor på Københavns Universitet på Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier og forsker i det moderne Iran. Ifølge ham er historien, som Haleh fortæller, desværre ganske sandsynlig.

– Iranske kvinder har ikke de samme rettigheder, når det kommer til skilsmisse. Det er meget, meget svært for kvinder at blive skilt, hvorimod det for mænd nærmest er en formalia-sag. Som regel er det sådan, at kvinder skal bevise, at manden ikke har levet op til sine økonomiske eller seksuelle evner for at kunne blive skilt. Det vil typisk foregå ved, at man går til en skilsmissedommer, der vil prøve at tale én fra det. Hvis manden så insisterer, så bliver det til en skilsmisse – hvis kvinden insisterer, så bliver det til en lang retssag, som kan være meget, meget besværlig, og som selvfølgelig også er knyttet til en masse tabuer og sociale normer, som det ikke er særlig godt for kvinden at blive trukket igennem, forklarer lektor Rasmus Christian Elling til Realityportalen.

LÆS OGSÅ: Mathilde Caffey advarer ‘X Factor’-deltagerne

Haleh: De fortjener hinanden!

Haleh fortæller til slut, at hun ikke har noget imod Elvira og Milads forhold, men at hun håber, de begge vil gøre deres for, at hun kan blive skilt fra Milad.

– Hvis han fortæller hende, at han elsker hende, så skal han da blive skilt fra mig og ikke holde mig som et gidsel, mens han gør hvad end, han vil. Jeg forstår ikke, hvad de tænker på. De fortjener hinanden, jeg vil bare leve mit liv i fred med min søn, slutter hun.

Herunder kan du se Elviras opslag, hvor hun påstår, Milad og Haleh er skilt

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af E L V I R A (@elvirapitznerofficial)

Læs mere om