WHAT: Dronningen og Oh Land er blevet kollegaer

Nanna ‘Oh Land’ Fabricius står for musikken bag ‘Snedronningen’. Hun afslører, at der er nogle andre hensyn at tage, når det er hendes Majestæt, der er kollegaen.

Af Rikke Lynge - 14. november 2021 kl. 11:55

Dronning Margrethe, 81, er efterhånden en erfaren scenograf indenfor Tivolis balletverden. Det er nemlig intet mindre end ottende gang, dronningen er med til at bygge forestillinger op i Tivoli. Denne gang er det gensynet med ‘Snedronningen’, hvor hendes majestæt har trukket arbejdshandskerne på som scenograf og kostumedesigner.

Artiklen fortsætter under videoen, hvor man kan se Mary møde lokalbefolkningen i Burkina Faso.

– Jeg synes, det er en fantastisk oplevelse at være med i sådan et arbejde og være en del af et hold og vide, at man har et rigtig stort ansvar. Når man har kastet sig ud i det, så skal man gå hele vejen og føre det helt til ende. Det er en dejlig oplevelse hver gang, fortalte dronning Margrethe, da der sidste uge blev holdt pressemøde i Tivoli.

LÆS OGSÅ: SE VIDEOEN: Tvillingerne i byen med mor

Til januar har dronning Margrethe 50-års jubilæum som Danmarks regent, og kunst og kultur har altid optaget hende meget, men hvor længe hun kan fortsætte som scenograf og ikke mindst som regent, tør hun ikke spå om.

LÆS OGSÅ: Cengiz måtte på politistationen inden ‘Fangerne på fortet’

– Nu tager vi et år ad gangen, fortæller Margrethe, der ikke ligger på den lade side.

Med arbejde i Tivoli hele november og med denne uges statsbesøg i Tyskland, bliver der nok at se til inden jul.

– Med gode menneskers hjælp finder jeg tiden til det. Der er travlt i år, men jeg har jo heller ikke bestilt dagens gerning i det sidste halvandet års tid, hvor hele verden har været lukket ned, fortæller Margrethe, der primært har brugt tiden på at brodere, mens verden har stået stille, men hun er glad for igen at kunne arbejde og gøre en forskel for dansk kunst og kultur.

LÆS OGSÅ: Kronprinsesse Mary i Burkina Faso: Trodser terrorfrygt for børnene