Voldsdom vil koste 'De unge mødre'-deltager jobbet

René Bæk risikerer ikke kun en fængelsdom, når han onsdag skal i retten.

Af Jonas Sand - 23. maj 2016 kl. 19:25

René Bæk og Hannah Melissa Ginic sidder i øjeblikket varetægtsfængslet og skal i denne uge for retten, hvor det i værste fald kan ende med en lang fængselsstraf for begge to. Men en fængselsdom er ikke den eneste straf, som René risikerer at få.
Ifølge anklageskriftet, som Realityportalen har fået aktindsigt i, går anklageren nemlig også efter at få frataget Renés godkendelse til at drive vagtfirmaet Prof Security, som han stiftede i 2015.
LÆS OGSÅ: Så hårdt kan Hannah Melissa og René straffes
Her tilbyder René blandt andet vagtydelser som dørmand, vagtpatrulje og personbeskyttelse for både private og erhverv. Men hvis det står til anklagemyndigheden, så skal det være fortid.
– Vedrørende Rene Bæk nedlægges der i medfør af straffelovens § 79, stk. i og stk. 2, 1. pkt.,jf. § 78, stk. 2, påstand om, at tiltalte, i et af retten fastsat tidsrum, frakendes retten til at udøve virksomhed som vagt, dørmand eller anden adgangskontrollerende funktion, står der i anklageskriftet.
LÆS OGSÅ: Advokat: Hannah Melissas børn bliver IKKE tvangsfjernet
“Han bliver aldrig vagt igen”
Hvis René ender med at blive dømt for de ting, han siden midten af marts har siddet varetægtsfængslet for, så er det sikkert, at hans mister tilladelsen til at drive vagtfirma. Sådan er meldingen fra Peter Jørgensen, der er formand for Vagt- & Sikkerhedsfunktionærernes Landssammenslutning.
– Man skal have autorisation fra politiet for at drive et vagtfirma. Det kræver, at man har en ren straffeattest, så hvis han bliver dømt, får han inddraget sin tilladelse, slår han fast over for Realityportalen.dk.
En voldsdom vil for René også betyde, at han får frataget det vagtkort, det kræves for at arbejde som vagt. Og selv om fratagelsen af det ikke gælder for livet, så tror Peter Jørgensen ikke, at René har en fremtid i branchen.
– Der er ingen, der tør røre en mand med sådan en dom. Vold er noget af det værste, man som vagt kan blive beskyldt for. Og når det ikke engang er foregået i embeds medfør, men privat, så har jeg stor tvivl om, hvorvidt han kan få job som vagt igen, siger han.
Retssagen mod René Bæk og Hannah Melissa Ginic begynder onsdag den 25. maj klokken 09:00.
LÆS OGSÅ: Hannah Melissa og René stadig fængslet: Her fejrer Molly sin første fødselsdag
LÆS OGSÅ: ‘De unge mødre’-Stine: Tænk jer om, før I dømmer Hannah
Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.