Vinderne fra ‘Nybyggerne’: Det bliver en stor festdag

Sunnvá og Martin skal fejre jul på Færøerne, og der har de en ganske særlig tradition.

Af Lotte Knudsen - 15. december 2020 kl. 11:44

I november blev Sunnvá og Martin stolte ejere af deres helt eget hus i Silkeborg, da de vandt ‘Nybyggerne’ 2020. Parret har dog ikke planer om at holde jul i drømmehuset.

– Vi skal begge to hjem til Færøerne og holde jul med vores familier, fortæller Sunnvá i en video, som parret har delt med Realityportalen.

LÆS OGSÅ: Kan du kende stjernerne fra ‘Juleønsket’?

I de fleste danske hjem hører and, dans om juletræet og en kamp om mandelgaven til julen, og de traditioner har de også på Færøerne.

– Jul på Færøerne er meget traditionel. Vi starter altid med at gå i kirke tidligt på formiddagen, og så spiser vi and og gås til vores julemiddag. Så får vi risalamande, som de fleste kender med mandel og mandelgave, fortæller Martin.

LÆS OGSÅ: ’Nybyggerne’-par er gravide: Brugte pengepræmie på fertilitetsrejse

En ting er dog anderledes på Færøerne – Anden juledag

– Anden juledag er en af de største festdage på Færøerne, hvor man besøger venner og slægtninge. Så der skal vi ud og feste med vores venner, fortæller Sunnvá.

På Færøerne er spredningen af ​​COVID-19 under kontrol, og det er et krav, at alle der rejser til Færøerne skal testes. Derfor er det i et andet omfang muligt at mødes med sine venner og slægtninge.

LÆS OGSÅ: Afslører nye detaljer: Derfor stoppede vi med ‘Årgang 0’

Se videoen, hvor Sunnvá og Martin fortæller om deres jul.