Solveig vinder ‘X Factor’ 2021

Finaleaftenen i ‘X Factor’ har budt på tårer, kindkys og stemmer, der gav gåsehud. Nu er vinderen af det hele fundet.

Af Caroline Grønne Wigdal - 9. april 2021 kl. 22:26

Så er det afgjort. Det er 15-årige Solveig Mølle Lindelof, der ved fredag efter fredag at synge sig direkte ind i dommerne og danskernes hjerte løber med sejren. Derfor kan hun fra i aften kan kalde sig for vinder af ‘X Factor’ 2021.

– Det føles virkelig mærkeligt at kalde sig vinderen – det må være en fejl. Det føles så underligt! Jeg kan huske, at da jeg meldte mig til ‘X Factor’, så råbte min mor: “Solveig, der er mad!”, og så sagde jeg, at jeg ville komme om to sekunder, når jeg lige hurtigt havde meldt mig til ‘X Factor’, fortæller en meget glad Solveig efter finalen.

– Jeg har aldrig tænkt på at vinde, det har ikke fyldt. Ikke før her i aften i finalen. Det har aldrig været mit mål, tilføjer hun.

Det er første år, Oh Land vinder, og det blev endda et opgør mellem hendes egne to unge sangerinder. Solveig fik 52,7 procent af stemmerne, mens Nikoline Steen Kristensen fik 47,3 procent.

Foto: Lasse Lagoni

På en tredjeplads kom Simon & Marcus, der røg ud lige inden vindersangene skulle synges. Dermed lykkedes det altså ikke Blachman at vinde for fjerde år i træk.

LÆS OGSÅ: Simon og Marcus i chok: Det giver ikke mening længere

Det har både været en nervepirrende og festlig aften i ‘X Factor’-studiet, men også en aften fuld af kærlighed. For Thomas Blachman uddelte kindkys på scenen til sin gruppe, og Nikoline blev heppet ind på scenen af hele holdet af deltagere, så hun kunne levere et vildt comeback efter at have været gået i stå.

LÆS OGSÅ: Amalies datter bidt i ansigtet af hund: Det vil kunne ske igen

Derudover gæstede stjerner som Thor Farlov, Phlake og Michael Falch scenen.

‘X Factor’ 2022

Sæsonen, der er nummer 14 i rækken, har på mange måder været en uforudsigelig sæson. Lise Rønne måtte meget pludseligt træde til som vært i stedet for Melvin Kakooza, der på tragisk vis måtte trække sig på grund af en hjertetumor, som heldigvis var godartet. Og i rækken af liveshows så vi blandt andet ‘The Kubrix’ og Lucca ryge ud, selvom de egentlig var blevet udnævnt til favoritter.

LÆS OGSÅ: Tidligere vinder i skarp kritik af ‘Den store bagedyst’

Men nu kan intet ændre på, at Solveig er vinderen. Udover æren og titlen venter der også en form for gaveregn.

Den helt store præmie er en pladekontrakt med Universal Music Group, der blandt andet rummer verdensstjerner som Justin Bieber, The Weeknd og Ariana Grande. Desuden får man også et møde med ‘X Factor’-legenden Simon Cowell, en tur til London med et skræddersyet workshop og udstyr til et professionelt hjemmestudie.

LÆS OGSÅ: Blachman og Martin Jensen efter kæmpe drama: Sådan er venskabet nu

‘X Factor’ vender tilbage med sæson nummer 15 i 2022. Allerede nu søger TV 2 deltagere, og du kan tilmelde dig her. 

LÆS OGSÅ: YES! Tinka vender tilbage