Vinder ‘Den store juniorbagedyst’: Sådan blev det fejret

Malou har gemt på den søde hemmelighed i et halvt år, men nu skal trofæet endelig frem og stå på værelset.

Af Lykke Buhl - 24. april 2021 kl. 20:45

Det var en både rørt og overvældet Malou Damgaard Hounisen, 15, der lørdag aften kunne kalde sig vinder af den første udgave nogensinde af ‘Den store juniorbagedyst’.

– Det betyder jo sindssygt meget, fordi jeg har sat hjemme i stuen og set den voksne ‘Bagedyst’, og lige pludselig står man der selv og er kommet hele vejen, det er helt sindssygt, jubler Malou til HER&NU.

LÆS OGSÅ: HUSKER DU? De tidligere vindere af ‘Den store bagedyst’

Hun havde dårligt turde håbe på, at hun ville kunne trække sig sejrrigt ud af det tætte finaleløb, og derfor tog det også lidt tid, før hun helt forstod, hvad der var sket.

– Det var ikke gået op for mig, at det egentligt var mig, der havde vundet, det var først, da jeg var kommet hjem og havde fået ro på, fordi jeg var jo helt op og køre, forklarer Malou med et grin.

Lørdag aften vandt Malou officielt ‘Den store juniorbagedyst’, men hun har måtte holde på hemmeligheden, siden optagelserne sluttede for et halvt år siden

Det var en lykkelig og lettet Malou, der kunne kalde sig vinder af ‘Den store juniorbagedyst’ (Foto: DR)

LÆS OGSÅ: Malou har et særligt ‘Bagedyst’-idol: Hun er super sej!

Sådan blev det fejret

Som man også så i finaleprogrammet, så blev titlen som vinder af ‘Den store juniorbagedyst’ først fejret med et dyp i den nærliggende sø ved bageteltet ved Clausholm Slot.

– Jeg var kommet til at love, at hvis jeg vandt, så skulle jeg nok hoppe en tur i søen, og ja, det skete så, forklarer Malou med et grin.

TAG QUIZZEN: ‘Den store juniorbagedyst’-quizzen

Heldigvis var det faktisk meget rart med en lille badetur. Og efterfølgende fik Malou tørt tøj på og kunne fejre finalen med de andre deltagere, deres familier og produktionsholdet.

– Så fik vi aftensmad og kagerester fra finalen og bare hyggede os helt vildt og fik en god afslutning på det hele, fortæller hun.

De tidligere deltagere var mødt op for at heppe på deres venner i finalen

De tidligere deltagere var med for at heppe i finalen af ‘Den store juniorbagedyst’ (Foto: Carsten Mol/DR)

LÆS OGSÅ: Karl fik selvtillid af ‘Juniorbagedysten’: Jeg er blevet mindre genert

En sød hemmelighed

Efterfølgende gik turen så igen hjem til vestjyske Thorsminde, hvor Malou bor til daglig og går i 8. klasse på Ulfborg Skole.

– Det var sindssygt mærkeligt, for der var ingen, der vidste noget herhjemme, men det var også rart lige at få ro på og få taget en slapper, forklarer Malou.

LÆS OGSÅ: Juniorbageren Liva åbner op om angst: Nu hjælper hun andre

Hun har nemlig holdt helt tæt med, hvordan det gik hende i ‘Den store juniorbagedyst’. Kun den nærmeste familie kendte hendes søde hemmelighed.

– Der bliver en vild lettelse og sindssygt rart at kunne fortælle det, fordi jeg har gået med det i over et halvt år nu, siger Malou med et smil.

Malou fik flotte roser gennem hele kagekonkurrencen – og i finalen imponerede hun ikke mindst med at lave en skulptur af isomalt

Malou imponerede dommerne – ikke mindst med sit første forsøg på en isomalt skulptur i finalemesterværket (Foto: DR)

LÆS OGSÅ: Tidligere vinder i skarp kritik af ‘Den store bagedyst’

Gemte trofæet

Malou er nemlig blevet udfrittet i skolen lige siden, hun måtte tage fri for at optage ‘Den store juniorbagedyst’. Og de mange nysgerrige henvendelser har kun taget fart, nu hvor programmet er blevet sendt. Malou har tilmed måtte vogte sig for nysgerrige veninder, der greb chancen for at se, om der skulle gemme sig nogle beviser for, hvor godt det var gået Malou.

– Trofæet har været gemt langt ind bag min mors og fars tøjskab. Fordi når jeg har haft veninder på besøg, så har de gennemrodet hele mit skab, siger Malou med et grin.

– Men nu skal det helt sikkert stå et sted inde på værelset!

Herunder kan du se Malous Instagram-profil, hvor hun opfordrer andre unge til at tilmelde sig den næste sæson