'Vild med dans'-stjernen på tour med sej mor: Hun cykler helt til Paris

Thomas Evers Poulsen og mor har trukket i cykelskoene og sat kursen mod Paris.

Af Nikolaj Vraa/HER&NU - 24. juli 2016 kl. 12:55

Sidste år cyklede Thomas Evers Poulsen, 38, hele vejen til Paris for at samle penge ind til Julemærkehjemmene, som han er ambassadør for. Og nu hepper han på sin 61-årige mor, Jonna, der vil gentage kraftpræstationen.
Forrige fredags satte de sig på cyklerne i Maribo, og første stop var julemærkehjemmet Fjordmark i Kollund, som deres hold, Juicorganic Tour De Taxa Team Sydsjælland & Øerne, støtter økonomisk.
– Jeg er ikke selv på cyklen hele vejen i år, men min super seje mor er klar til hele turen. Jeg hjælper serviceteamet med maden, fortalte ‘Vild med dans’-stjernen.
LÆS OGSÅ: AFSLØRING: Populær sanger med i ‘Vild med dans’
Mor i hård træning
Og det er sønnen Thomas, der har inspireret mor Jonna til at deltage i år.
– Jeg deltog i nogle arrangementer sidste år, da Thomas var med. Jeg gik og tænkte, at nu hvor jeg skulle på efterløn, skulle der ske et eller andet. Sammenholdet på det hold var helt fantastisk. Det ville jeg også gerne opleve, fortæller Jonna, der de sidste mange måneder har trænet med fire andre ryttere hver uge.
– Jeg har aldrig dyrket sport på den måde, men jeg har altid cyklet meget, men det er kun et år siden jeg købte en rigtig racercykel. Jeg synes, det er fantastisk at køre ud og bare nyde naturen.
LÆS OGSÅ: Endnu en danser dropper ‘Vild med dans’
Brækkede anklen
Det har dog ikke været uden omkostninger pludselig at kaste sig hovedkuls ind i cykling på højt plan.
– Første gang jeg havde cykelskoene på, væltede jeg og brækkede anklen tre steder. Jeg har været bange for at tage dem på, men nu går det igen.
Thomas er meget imponeret over sin mor, der skal køre 1.290 kilometer, inden hun ankom til den franske hovedstad i fredags.
– Jeg havde aldrig cyklet så mange dage i træk, da jeg kørte turen sidste år. Jeg havde kørt fire dage, men det var korte ture. Så jeg var også spændt på, hvordan jeg overhovedet ville reagerer. Om det var noget med at ligge i sengen om morgenen og tænke, “Nej, jeg gider sgu ikke i dag”.
– Men det skete overhovedet ikke. Der var et godt sammenhold og tanken om, at man gjorde noget godt for andre. Der var en enkelt dag, hvor jeg troede, at jeg ikke ville komme i mål, men efter 10 kilometer var mine ben ikke så stive mere, fortæller Thomas.
– Det handler ikke om, hvem der kommer først i mål. Hvis det er svært, så får man en hånd på ryggen og blive skubbet. Men det er også det, Team Rynkeby går ud på. Vi løfter sammen i flok.
LÆS OGSÅ: ‘Rita’ afslører: Klar til ‘Vild med dans’
Følg med på vores Facebook-side og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.