Ærlig ‘Vild med dans’-stjerne: Derfor stresser jeg aldrig

Lige for tiden har Silas Holst et stramt danseprogram at passe.

Af Caroline Grønne Wigdal - 20. september 2020 kl. 18:55

Silas Holst er lige nu dansekaptajn i ‘Den vildeste danser’, træner i ‘Vild med dans’ og så går han til prøver på musicalen ‘Dirty Dancing’, hvor han spiller den bærende rolle som Johnny Castle. Den musical får premiere i Aarhus til oktober. Så det siger altså sig selv, at han ikke ligefrem ligger på sofaen for tiden. Men de mange jobs er nu ikke noget, der tærer på kræfterne hos den 37-årige dansestjerne.

– Jeg stresser aldrig. Jeg tror, min mor stresser på mine vegne – hvilket er fint, for så slipper jeg. Der er noget godt ved at lære sig selv, at nu er jeg til stede her, og det er jeg den næste time, og så er jeg til prøver på ‘Dirty Dancing’ senere. Det handler om at lære sig selv at være til stede i nuet, og det synes jeg, jeg har lært mig selv. Og det er på alle måder en gave at lære at være til stede og være nærværende i det, man nu engang laver, siger Silas til Realityportalen.

LÆS OGSÅ: ‘Vild med dans’-deltager måtte alligevel melde fra: Jeg tudbrølede

I en af dansesalene, som han for tiden veksler imellem, træner han med den 49-årige sangerinde og skuespiller Nukâka Coster-Waldau, som han om kort tid skal deltage i ‘Vild med dans’ sammen med. Programmet har premiere den 2. oktober, hvor de skal på gulvet i en engelsk vals.

Venner går næsten fra hus og hjem

Nukaka Coster-Waldau & Silas Holst blev glædeligt overrasket, da de fandt ud af, hvem de skal danse med de forhåbentlig næste mange uger. (Foto: Anthon Unger)

Men udover at træne vals med Nukâka, så har Silas som dansekaptajn i ‘Den vildeste danser’ stadig alle sine tre hold, som han også coacher.

LÆS OGSÅ: Store ændringer i ny sæson ‘Vild med dans’

– Det er jo noget med planlægning i kalenderen, og det er ikke min skarpeste side. Men der er nok af timer, 0g det er jo alle sammen jobs, jeg godt kan lide, så derfor føles det ikke som hverken lange eller stressede dage, siger han om de mange træningstimer.

I en tid hvor corona gør, at så mange musicals og koncerter bliver aflyst eller udskudt, sætter Silas ekstra meget pris på at have noget at se til.

LÆS OGSÅ: Her er de 12 dansere i dette års ‘Vild med dans’

– Når jeg ser flere af mine kolleger og venner, der i disse coronadage nærmeste er gået fra hus og hjem. Og ikke har noget arbejde. Så føler jeg mig enormt priviligeret over at have travlt i så svær en tid, som det er lige nu. Det skal man virkelig ikke brokke sig over. Tværtimod, slår han fast.

Der er dog ikke udsigt til mere luft i kalenderen. I november begynder han på koncertturné med ‘Disco Tango’, hvor han optræder med Melodi Grand Prix-hits fra de seneste 50 år.

LÆS OGSÅ: Silas Holst i vild forvandling: Har smidt 15 kg