‘Vild med dans’-stjerne klar til VM-brag: Uddeler tørre tæsk

Sarah Mahfoud venter med at stifte familie til boksedrømmen er opfyldt. Torsdag skal hun forsvare sin titel ved Danish Fight Night i Frederiksberg Hallerne

Af Kenth G. Madsen - 18. april 2022 kl. 20:55

Kontrasten mellem at være hårdtslående bokser og omsorgsfuld sygeplejerske er til at få øje på. Sarah Mahfoud behersker begge dele. Og i den sparsomme fritid luftes hunden udenfor lejligheden på Amager, og så står den ellers på skarp træning med en mandlig sparringspartner i Sporting Health Club i København med henblik på at forsvare sit IBF-verdensmesterskab i fluevægt mod en tysk udfordrer 21. april i Frederiksberghallerne.

– Det ekstreme element i boksning tiltaler mig. Det er enten eller – ingen gylden mellemvej. Du må ikke sløse i boksning, og det afhænger kun af dig. Det giver mig et kick – alt andet bliver ligegyldigt, siger den 32-årige ”Vild med dans”-vinder fra 2016, som ved siden af den professionelle boksekarriere er ansat som nyuddannet sygeplejerske på Amager Hospital.

LÆS OGSÅ: Bryllupschok hos Lise Baastrup

Artiklen fortsætter under videoen.

Sarah Mahfoud på tur med hunden i den sparsomme fritid. (Foto: Peter Hauerbach)

– Jeg arbejder med ældre mennesker. Det giver mig god energi at møde og hjælpe andre i en svær situation. Det kan godt være ensformigt og ensomt at boksetræne, og jeg får et socialt input gennem mit job, så begge professioner giver mening, siger hun med et smil, og fortsætter om sin sport.

LÆS OGSÅ: WHAT: Mads Moldt skifter navn

– Jeg frygter ikke modstanderne og tævene, men derimod for ikke at præstere og leve op til mine egne forventninger. Det kan godt være farligt at bokse, men i al sport er der en risiko, men det spekulerer jeg ikke over, siger hun, der med en kampvægt på 57 kilo gør sig stærkt gældende i verdens mest krævende sportsgren.

– Man skal tro på sig selv og holde fokus, og det træner jeg op til. Det er mentalt udfordrende at blotte sig for alle. Spændt, nervøs, alt kan gå galt, og når jeg så er i ringen, og det hele går op i en højere enhed, så er det den fedeste følelse i hele verden, siger singlepigen, der på grund af bokse-succesen har skubbet planerne om at stifte familie til side.

LÆS OGSÅ: SE BILLEDERNE: Jackie viser resultatet efter operation

– Selvfølgelig tænker jeg også på det, men min krop er sund og rask nok til at vente lidt endnu. Boksningen er min store passion, og jeg vil hellere skrives i historiebøgerne som verdensmester. Det giver mig en kæmpe tilfredsstillelse. Jeg vil gerne se, hvor langt jeg kan drive det, siger hun, der har taget nogle ugers orlov fra jobbet som sygeplejerske for at hellige sig titelforsvaret hundrede procent.

Sarah Mahfoud træner med en mandlig bokser for at blive stærkere. (Foto: Peter Hauerbach)

Læs mere om