Vidste du det om håndbold-heltene?

Der er både dømt PlayStation og romantik hos de danske håndbold- helte.

Af Amalie Jensen - 21. januar 2023 kl. 19:55

Når de danske håndboldherrer går på banen ved årets verdensmesterskab, så er det som dobbelt forsvarende mestre. De vandt nemlig, for første gang i danmarkshistorien, guld ved VM i 2019 på hjemmebane, hvor mange nok husker den store fejring og hyldest af spillerne på Rådhuspladsen i København.

LÆS OGSÅ: Janni Ree til Reality Awards: Jeg ringer til politiet

Da herrerne forsvarede titlen og vandt guld igen i 2021, havde corona stadig sit tag i Danmark, og det satte en dæmper for festlighederne. Begge gange var truppen ledt af landstræner Nikolaj Jacobsen, 51, som også står i spidsen for truppen i år. Vinder holdet i år, vil de være det første land, der nogensinde har vundet tre guldmedaljer i streg ved VM.

Mikkel Hansen

(Foto: Niels Henrik Dam)

Mikkel Hansen, 35, kan prale af intet mindre end tre kåringer til verdens bedste håndboldspiller. Han er søn af den tidligere landsholdsspiller i håndbold, Flemming Hansen. Da Mikkel i 2017 var på Roskilde Festival, mødte han Stephanie Gundelach – de er nu gift og har sammen to børn på fire og halvandet år.

LÆS OGSÅ: ‘De unge mødre’-deltager i stor sorg: Sønnen er død

Mads Mensah

(Foto: Getty Images)

Mads Mensah, 31, er både en dygtig håndboldspiller og en romantisk partner. Efter en håndboldkamp i 2018 gik han nemlig på knæ for sin kæreste midt på banen foran tusindvis af mennesker i en tysk arena. Det rørende frieri blev kvitteret med et ja, og parret blev gift tre måneder senere.

Hans Lindberg

(Foto: Anthon Unger)

Hans Lindberg går ofte under det adelige kælenavn ‘Hans Majestæt’, som han har fået på grund af sin flotte karriere. Den træfsikre fløjspiller debuterede på landsholdet i 2003, og selvom han er fyldt 41, er han stadig i topform, hvilket de færreste sportsfolk kan prale af. På billedet ses han med sin kone, Jeanette Nielsen.

LÆS OGSÅ: ‘Årgang 20’-stjerne afslører stor nyhed

Mathias Gidsel

(Foto: Peter Hauerbach)

23-årige Mathias Gidsel er et af de nyere skud på stammen, men han tog håndboldverdenen med storm, da han debuterede på landsholdet i 2020. Gidsel bor til dagligt i Odense, og når han ikke træner, kan han godt lide at spille PlayStation derhjemme eller spille golf med sine holdkammerater.

Niklas Landin og Magnus Landin

(Foto: Peter Hauerbach)

34-årige Niklas Landin (til venstre) er målmand. Som spæd blev han ramt af sygdommen meningitis – det gjorde, at han blev døv på sit venstre øre og fik skærpet sine andre sanser. Hans lillebror, 27-årige Magnus Landin (til højre), er også på landsholdet.

LÆS OGSÅ: TV 2-par i mareridt under graviditet: 15 ulidelige dage

Simon Pytlick

(Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix)

22-årige Simon Pytlick er søn af tidligere landstræner for kvindelandsholdet Jan Pytlick og Berit Bogetoft, der spillede på landsholdet i 90’erne. Men selvom der stod Bogetoft Pytlick på postkassen foran det sydfynske barndomshjem, så var det eneste, Simon blev tvunget til som barn, at lære at svømme. Håndbolden var hans eget valg.

Rasmus Lauge

(Foto: Niels Henrik Dam)

Rasmus Lauge, 31, har altid gerne villet arbejde med anatomi og fysiologi, men da den usikre og indadvendte midtjyde blev student i 2010 og skulle vælge sit næste skridt i livet, valgte han at blive stående på håndboldbanen. Han er gift med Sabrina Jepsen, og parret har to børn på fem og tre år.

LÆS OGSÅ: Nyt tv-program: Fra ‘Vild med dans’ til ‘Vild med håndbold’