Var ikke klar til at forlade køkkenet: Jeg havde lagt en stor plan for finalen

Nina var slet ikke klar til at forlade ‘MasterChef Jul’.

Af Rikke Lynge - 8. december 2020 kl. 21:25

Nina Hede Madsen, der til daglig læser en kandidat i human resource management, var ikke tilfreds med at skulle forlade ‘MasterChef Jul’-køkkenet i aftenens program, da hun allerede havde lagt i støbeskeen til den store finale.

– Jeg havde lagt en stor plan for, hvad jeg gerne ville lave i finalen. Jeg ville gerne lave en god asiatisk menu, som jeg havde glædet mig til at vise. Jeg havde virkelig øvet mig, og jeg ville gerne vise dem noget af mig. Det er jeg super ærgerlig over, at jeg ikke fik lov til, fortæller Nina til HER&NU efter nederlaget.

LÆS OGSÅ: Vandt ikke ‘MasterChef Jul’, men vandt venner for livet

Ninas surprise i finalen var en nytårsmenu med blæksprutte og dampede boller med fyld af caviar og cremefraiche, og der var særligt én af dommerne, som hun havde glædet sig til at vise retten.

– Når vi har lavet noget asiatisk, har det været fedt at lave det til Mielcke, fordi han er så glad for det, så den ville jeg vildt gerne have vist ham, fortæller Nina, hvis hjerte står det asiatiske køkken meget nært.

LÆS OGSÅ: ‘MasterChef’ har givet mig selvværd og troen på mig selv

– Det er noget af det mad, jeg elsker mest at spise selv. Jeg har rejst tre måneder i Vietnam med rygsæk for at spise. Jeg prøvede at spise alt fra fugleedderkopper og alle mulige ting, som jeg aldrig har set før for at udforske madkultur i andre lande, fortæller Nina, der var i Vietnam i 2017, året før hun påbegyndte sin uddannelse.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Nina Hede | Masterchef (@ninahede)

LÆS OGSÅ: ÅH NEJ! Corona-restriktioner får store konsekvenser for ‘Vild med dans’

Indstilles til fighter prisen

Selvom Nina i aften måtte sande, at hendes profiterol tårn ikke gad, som hun ville, så indstillede dommerne hende til fighter prisen, hvis der altså fandtes sådan en pris i ‘MasterChef Jul’, og det var et lille plaster på såret.

– Jeg kan huske, at jeg blev glad for, de kunne se, at jeg blev ved med at kæmpe, selvom jeg godt kunne se, hvilken vej det var ved at gå, fortæller Nina, der allerede efter bagningen af sine vandbakkelser kunne se, at den blev svær at redde.

LÆS OGSÅ: TV-stjerne afslører anderledes tradition

– Jeg stod med to muligheder – enten kunne jeg blive vildt ked af det, og lade det hele falde fra hinanden, eller også kunne jeg acceptere det og komme videre og gøre mit bedste. Jeg vidste godt, jeg skulle ryge ud, men jeg valgte at have et positivt syn på det. Jeg kunne lige så godt få det bedste ud af det, fortæller Nina.

LÆS OGSÅ: Nathalie giver status som mor: Det har været en hård start

Mad i familien

Interessen for madlavning deler Nina med sin familie. Selv fortæller hun, at hun allerede i en alder af syv år blev sendt i køkkenet af sin mor.

– Vi blev tvunget i køkkenet både min bror og jeg. Jeg har en bror, der er rigtig dygtig kok i dag, og jeg har selv kort gået på kokkeskole, men jeg fandt ud af, at det ikke var selve branchen, jeg var glad for, det var maden, fortæller Nina, der nyder at have den fælles interesse med sin familie.

– Min far går meget på jagt og fisker også meget, så det har altid været en kæmpe stor del af familien. Vi taler rigtig meget om mad, og vi går også tit ud og spiser sammen. Der er der, jeg har det fra.

LÆS OGSÅ: Jakob Mielcke mistede sin far i år: Julen er vigtigere end nogensinde

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Nina Hede | Masterchef (@ninahede)