Uventet drejning: Thomas Blachman sender sin egen gruppe hjem

Med opfordring fra vært Lise Rønne om at holde den gode tone, så var fredagens ‘X Factor’ liveshow lige så dramatisk som altid.

Af Rikke Lynge - 12. marts 2021 kl. 22:27

De startede ni, så blev de otte, og i dag er feltet kortet ned til syv ved tredje ‘X Factor’ liveshow, der bød på sange fra deltagernes barndom. Efter seernes stemmer blev det klart, at Vilson og Neva & Ida skulle synge igen, og efterfølgende var det op til dommerne af afgøre, hvem af de to deltagere, der ikke skal med videre næste fredag.

For Neva og Idas vedkommende er det anden gang i træk, de skulle ud i en ‘save me song’.

LÆS OGSÅ: Hiba forklarer alt: Derfor brød jeg sammen på scenen

Lige som man troede, at det skulle være Oh Land, der skulle tage beslutningen, tog showet en uventede drejning. For hvor Martin Jensen beskyttede sin egen sanger, så valgte Thomas Blachman at stemme sin egen gruppe ud.

– Det er ærgerligt, du står der Vilson. I (Neva og Ida red.) har en kunstnerisk energi. I tilhører en virkelighed, som er lige ude på den anden side af døren. Vi har gjort det så godt, vi kunne, og vi er kommet et godt stykke. Jeg vil gøre noget, der er utraditionelt, og jeg peger på Vilson til at gå videre, fortæller Thomas Blachman, der ikke mener, at det skal være op til Oh Land at skulle afgøre skæbnen igen.

LÆS OGSÅ: Derfor bliver Blachman ved med at lave ‘X Factor’

Martin Jensen, der igen havde en deltager i fare, er ikke stolt af sin egen præstation.

– Det er sgu en dårlig start for mig. Det må jo være mig, der har fucket et eller andet op her. Måske har folk svært ved at se, hvad vi gerne vil gøre – både med Hiba og nu også med Vilson. Vilson du sang dit hjerte ud, fortæller Martin.

Vilson (Foto: Lasse Lagoni/TV 2)

Neva og Ida forlader ‘X Factor’ med opløftet pande og med en forståelse for Thomas Blachmans beslutning.

LÆS OGSÅ: Oh Land udpeget som vinder af Blachman: Det sætter jeg min lid til

– Tak for hele oplevelsen, det har været virkelig fedt, men nogen gange er man bare ikke skabt til programmet, og vi skal noget andet. Jeg er egentlig lettet, for jeg klarer ikke mere hate, fortæller Ida, efter skæbnen er afgjort.

Neva og Ida, der blev sammensat som gruppe af Thomas Blachman, er glade for at have mødt hinanden, og de kalder det et venskab for livet.

LÆS OGSÅ: Mathilde Caffey advarer ‘X Factor’-deltagerne