'De unge mødre'-Puk: Min mor er død for mig - Her & Nu

'De unge mødre'-Puk: Min mor er død for mig

Den unge mor har truffet et svært valg, men hun er ikke i tvivl om, at det er det rigtige.

Af Jonas Sand - 6. juni 2016 kl. 20:55

– Jeg har simpelthen valgt, at min mor er død for mig. Det lyder barsk, og jeg har jo haft et on/off-forhold med hende i mange år. Men denne gang fraskriver jeg vores mor-datter-forhold.
Sådan starter ‘De unge mødre’-deltageren Puk Rebecza et ærligt indlæg på sin blog, hvor hun fortæller åbent om de ting, hun måtte gennemgå som barn. Forholdet til moren har aldrig været nemt, og det er altså det, som den unge mor nu tager konsekvensen af.
– Jeg har på ingen måde lyst til at udstille hende på nogle måder, og derfor står hendes navn her heller ikke. Men det her er mine tanker, min samvittighed og mit liv. Det gør ondt i min mave og mine tanker, og mit hjerte bløder. For jeg vil bare have en mor. Men hun kunne ikke overskue at være den mor, jeg havde brug for – faktisk bare at være en mor.
LÆS OGSÅ: Ung mor taler ud: Jeg blev voldtaget
LÆS OGSÅ: Læge til ‘De unge mødre’-Puk: Stop med at få børn
“Hun var en fantastisk mor”
Men sådan har det ikke altid været. I starten af ‘De unge mødre’-deltagerens levetid var hun nemlig godt tilfreds med sin mor – men det forblev ikke sådan.
– Hun var en fantastisk mor de første år. Men pludselig væltede den verden, og jeg lærte hurtigt, at jeg måtte klare mig selv og mine søstre. Efter jeg blev voksen og selv fik et barn, der måtte jeg give slip, blive mønsterbryder og have et KÆMPE savn til en rigtig mor.
– Men jeg har nu i mange år levet med, at det får jeg ikke. I mange år vidste jeg, at det ikke var et mor/datter-forhold, men et venindeforhold vi havde. Når tingene ikke gik efter hendes hoved, skabte hun sig fuldstændigt.
LÆS OGSÅ: ‘De unge mødre’-Julie taler ud om kærestens død: Jeg anede intet
LÆS OGSÅ: ‘De unge mødre’-Puk jubler over fast samvær med sønnen
Moderløs
Puk Rebecza er ikke i tvivl om, at det er det rigtige valg at droppe kontakten. Længe har det tæret på hendes kræfter at forsøge at bevare et forhold til moren, der trak hende ind i en negativ spiral. Men det betyder ikke, at hendes sønner skal undvære deres mormor resten af livet.
– Jeg har truffet et valg. Hvis mine drenge en dag spørger efter hende, vil jeg råde dem til at gøre, hvad deres hjerte og mavefornemmelse siger. Jeg ville aldrig fortælle dem alle de dårlige ting, for det skal de selv have lov til at dømme.  Men hun ville aldrig skulle træde på dem, som hun har gjort med mig og min søster.
– For mig er hun død nu. Jeg er moderløs. Jeg er sikker på, at jeg har valgt det rigtige, slår ‘De unge mødre’-deltageren fast.
Her kan du læse hele det ærlige indlæg fra den unge mor.
SE BILLEDET: ‘De unge mødre’-Puk viser nyfødt datter frem
LÆS OGSÅ: Ung mor jubler: Jeg er overlykkelig!
Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.