'De unge mødre'-Martinna: Jeg røg og drak hver weekend - Her & Nu

'De unge mødre'-Martinna: Jeg røg og drak hver weekend

Martinna er kommet langt, men folk har stadig højere forventninger til hende, og det er hun træt af.

Af Louise Vilsbøl - 25. oktober 2017 kl. 11:03

I ‘De unge mødre’ kan man følge Martinnas hverdag, hvor hun lever vegansk og bæredygtigt. Hun er hjemmegående og er netop flyttet i et nybygget to-familiers hus sammen med søsteren. Men her er det så, at filmen knækker for mange af hendes følgere, for i øjeblikket kan man i programmet se hende indrette sit nye hjem med helt nye møbler. Det har fået mange af den unge mors følgere til at stille spørgsmål ved hendes livsstil, så nu tager hun bladet fra munden.
– Jeg gør ikke alt hundrede procent, og jeg tror heller ikke, det er muligt at leve hundrede procent miljøvenligt og bæredygtigt i dagens Danmark. Der vil altid være en finger at sætte, i hvert fald for de skeptikere som sidder derude og mener, at det, jeg gør og ikke gør, er godt nok, skriver Martinna på sin blog og fortsætter:
LÆS OGSÅ: AFSLØRING: Nadia Shila filmer til nyt DR-program
– Så for lige at slå det helt fast: Jeg elsker at købe flotte ting til mit hjem. Det giver mig livskvalitet, og det gør mig glad indeni. Lige der, hvor jeg er i mit liv lige nu, bryder jeg mig ikke om at købe brugte ting. Ærlig talt. Nogle ting kan jeg selvfølgelig godt købe brugt, men sådan noget som møbler, madrasser etc. bryder jeg mig ikke om at købe brugt. Og jeg kan ikke lide, at der allerede ligger en energi i de ting.
Martinna og manden Mikkel var enige om, at det var vigtigt at starte på en frisk, når de rykkede ind i deres nye hus. Derfor gav de de fleste af deres ting til genbrug og købte nye møbler.
LÆS OGSÅ: Natascha Linea overvejede abort i bowlingcenter

Artiklen fortsætter under videoen, hvor man kan høre Martinna lufte nogle af sine bekymringer ved at skulle opdrage sine børn under andres tag.


LÆS OGSÅ: Overrasket ung mor: Min mand har taget røven på mig!
Der er tre sider af Martinna
Martinna vil gerne leve så bæredygtigt som muligt, men hun erkender også, at der er en hverdag, der skal hænge sammen, og her er tiden sammen med børnene det vigtigste, og hun hellere gå på kompromis med bæredygtigheden end samværet sammen med sine børn, hvis hun skal vælge. Derfor har familien for eksempel en tørretumbler, forklarer hun. Den unge mor gør i sit blogindlæg op med folks forestilling om, at hun er perfekt, fordi hun har nogle holdninger til bestemte ting.
– Det er en proces. Jeg stræber mod at blive endnu mere bevidst omkring, hvordan jeg kan være med til at passe bedre på miljøet og på andre mennesker. Det er det, jeg gerne vil, men jeg vil også nyde mit liv uden konstant dårlig samvittighed. Jeg er blot et menneske i proces. Og sandt at sige, så har jeg tre sider, som kæmper en kamp inden i mig – den side som går op i mode, minimalisten og “helsefreaken”. Jeg er alle tre, og jeg prøver virkelig på at tilfredsstille alle disse sider af mig, men det kan være svært. Særligt når jeg samtidig har alle de her tilskuere, som følger med i mit liv, og som ikke er bange for at kommentere på hver enkelt skridt jeg tager, skriver Martinna på bloggen og fortsætter:
– Jeg tror virkelig, de fleste ville blive forbavsede, hvis de vidste, hvordan jeg levede for 5 år siden. Jeg røg, drak hver weekend, spiste kun mad fyldt e-numre og rørte nærmest ikke grøntsager. Jeps, det var mig! At blive mor har forandret mig.
Læs hele indlægget, hvor Martinna forklarer sin livsstil og holdninger her.
LÆS OGSÅ: Martinna: At spise kød er det samme som at spise mennesker