'De unge mødre'-Katherina: Mine bryster virker ikke - Her & Nu

'De unge mødre'-Katherina: Mine bryster virker ikke

Katherina er mor til fem børn, men hun har aldrig fået amningen til at køre.

Af Louise Vilsbøl - 1. september 2016 kl. 09:06

Katherina Søborg fra ‘De unge mødre’ har fem børn og har dermed også fem ammeforløb i rygsækken, men ingen af gangene er det gået, som Katherina håbede på, fortæller hun i et ærligt indlæg på sin blog.
– Jeg kan tydeligt huske, hvordan det var, hver gang at jeg havde født! Jeg ville så gerne havde den amning til at fungere. Mens jeg sad i et ikke-vellykket-ammeforsøg, så var der en, der sagde “Alle kan amme. Du skal bare blive ved”, skriver Katherina og fortsætter:
– Jeg følte mig som en fiasko, efter det hun havde sagt. Hvad var det for nogle skodbryster, jeg rendte rundt med!? Lortet virkede ikke! Hele mit liv havde jeg anset amning som noget naturligt. Noget der “bare” var en del af at blive mor. Noget min krop skulle kunne være i stand til. Noget min krop faktisk var skabt til! Og så duede den kraftedme ikke! Jeg kunne ikke levere varen! Hvorfor var der ingen, der havde fortalt mig, at amning ikke var en selvfølge?
LÆS OGSÅ: Ærlige Katherina: Vægttabet går ad helvedes til
LÆS OGSÅ: ‘De unge mødre’-Katherina: Sådan gik mødet med Mikas
Bryster er fantastiske, men…
Netop det, at en velfungerende amning ikke er en selvfølge, er noget, som Katherina måtte sande efter fem skuffende forsøg. Hun har forsøgt sig med både professionelle ammerådgivere og diverse velmenende råd, men lige lidt hjalp det.
– Jeg endte med at erkende, at min krop ikke var i stand til det, den skulle. Intet virkede, og det var så nedslående. Mine bryster fungerede sgu ikke bedre af den grund! Alle kan amme? I don’t think so, fastslår hun på bloggen og fortsætter med det gode råd, som hun gerne vil give videre til fortvivlede mødre:
– Bryster er fantastiske, men i bund og grund handler det om at stille bebsens behov. Det er mad for helvede. Nogle får den hjemmelavet, andre fra hylderne i Netto. Det vigtigste er, at bebsen bliver mæt.
LÆS OGSÅ: ‘De unge mødre’-Katherina indrømmer: Jeg er jaloux
Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.