Ung mors søn skal undersøges for autisme - Her & Nu

Ung mors søn skal undersøges for autisme

Den unge mor Glennie får endelig snart undersøgt sin 6-årige søn Alexander for autisme.

Af Lykke Buhl - 21. marts 2020 kl. 18:54

Den tidligere ‘De unge mødre’-deltager Glennie Nørgård Have, 31, har ikke haft det nemt det sidste halvandet år. Tilbage i september 2018 blev hun ramt af en hjerneblødning som følge af hjerneskaden Wernicke Korsakoff-syndrom.
Nu er hun netop kommet på førtidspension, og så går hun jævnligt til genoptræning af både hjerne og krop. Men faktisk er hun ikke den eneste i familien, der nu skal forbi hospitalet.
LÆS OGSÅ: Ung mor deler rørende billeder af sin datter: Vi skal undgå smitte
Hendes søn Alexander, 6, er nemlig blevet indkaldt af Regionshospitalet i Viborg til en scanning af sit hoved i april måned.
– De mistænker, at han har autisme. Han er en glad dreng, smilende og god til mange ting. Men er der mange mennesker, bliver han forvirret og urolig, og i store forsamlinger stammer han, forklarer Glennie, der længe gerne har ville have scannet sønnen.

Glennies søn Alexander fylder snart 7 år (Foto: Privat)


LÆS OGSÅ: Ung mor afslører fortid med skjult alkoholmisbrug

Hård start på livet

Til daglig går Alexander i en special klasse og har det godt der. Han er en livlig og aktiv dreng, der helst leger med lego og skydelegetøj eller cykler løs.
– Selv tænker jeg, at han havde en hård start på livet. Han blev født syv uger før tid, han har haft meningitis og været lidt længere om tingene, forklarer Glennie og forsætter:
– Han er jordens dejligste dreng, han har bare brug for faste rammer. Jeg ved godt, hvornår det er for meget for ham, så gearer vi ned, trækker vi os eller han sætter sig ved én og mærker, man er der.

Glennie og sønnen Alexander (Foto: Privat)


LÆS OGSÅ: De unge mødre’-Sandras lykke: Derfor må jeg beholde mine børn

Ønsker afklaring

Så selvom Glennie kender sin søn godt og ved, hvad hun kan gøre for at hjælpe ham, så er hun alligevel meget begejstret for, at Alexander nu snart får en scanning, der måske, måske ikke resulterer i en diagnose som autist.
– Jeg håber, en scanning kan give en afklaring, så man kan sætte ind, hvor der er behov for det, afslutter hun.

Alexander elsker at fjolle (Foto: Privat)


LÆS OGSÅ: SE BILLEDERNE: Hannah Melissa viser ny numse frem
LÆS OGSÅ: BABY NEWS: Sandra har født en velskabt dreng