Ung mors søn er født med hul i hjertet

Babyboblen bristede hurtigt for den unge mor, som ellers håbede på det bedste.

Af Louise Vilsbøl - 14. maj 2019 kl. 19:25

Nadia Shila Petersen fra ‘De unge mødre’ fødte i fredags sit tredje barn, sønnen Hayden, men babylykken blev hurtigt skiftet ud med stor bekymring for den unge mor. Allerede under graviditeten fandt lægerne ud af efter misdannelses scanningen i februar, at den ufødte drengs højre hjertekammer var for stort, og de frygtede derfor en hjertefejl.
LÆS OGSÅ: Børn med ekskærestens bror: Sådan går det ‘De unge mødre’-Stephanie i dag
Det betød, at den unge mor få dage senere måtte til en opfølgende scanning hos Children’s Hospital Los Angeles, der er ekspert i den slags. Her var nyhederne dog mere positive, og de var ikke bekymrede, men sønnen skulle stadig scannes, når han kom til verden. Scanningen bød dog atter på nedslående nyt for Nadia Shila.
LÆS OGSÅ: Tilbage på skærmen: Glennie klar til ‘De unge mødre’-comeback
– Lille Hayden fik sin hjertescanning i dag, da de så under graviditeten, at hans højre hjertekammer er en anelse for stort. Det viste sig i dag, at han har en ASD (Atrial septal defect, som er et hul i væggen mellem de to øvre hjertekamre, red.), så han skal til børnecardiolog om 4 uger. Vi ved ikke før om 4 uger, hvor stort hullet i hjertet er, eller præcis hvor det sidder. Vi ved, at det sidder mellem de to forkamre, fortæller Nadia Shilas mor, Heidi, bekymret og fortsætter:
LÆS OGSÅ: CHOK: Er Nadia Shila og Jeremy gået fra hinanden?

Artiklen fortsætter under videoen, hvor du kan se, da Heidi slog en stor prut midt under datterens bryllup.

LÆS OGSÅ: ‘De unge mødre’-deltager åbner op om angst: Jeg følte, jeg svigtede som mor
– Vi håber, de siger, det er et hul, der kan lukke af sig selv, dog er hans højre hjertekammer lidt forstørret, så det tyder på overbelastning af den side af hjertet allerede i inden han blev født, hvor de så det. Det er så nyt, så vi skal lige sluge den kamel.
Nadia Shila fødte sønnen på sin et års bryllupsdag med manden Jeremy, som hun mødte mødte på gaden i USA, hvor ‘De unge mødre’-deltageren boede i en periode, efter hun flyttede derover i slutningen af 2016. De to har været gift i et år, men for en lille måned siden kom det frem, at de holdt en pause og ikke længere boede sammen, men stadig samarbejdede som forældre.
LÆS OGSÅ: Heidi indlagt efter smertehelvede: Det spruttede ud med blod