Ung mor trækker sønnen ud af institution efter få uger

Det blev ikke engang til tre uger for Milan i børnehaven.

Af Louise Vilsbøl - 20. november 2019 kl. 13:28

For få uger siden startede ‘De unge mødre’-deltageren Martinna Petersens 5-årige søn, Milan, i børnehave. Indtil nu er han blevet hjemmeskolet sammen med sin lillebror og Martinnas søsters børn, men Milan ønskede at starte i børnehave, så Martinna og Mikkel opfyldte hans ønske, og 1. november startede han i den institution, Mikkel arbejder i.
LÆS OGSÅ: Nu svarer Oscar og Asta på kæreste-rygter
Men det holdt ikke engang tre uger, og nu er Milan atter hjemme hos sin mor igen, og der bliver han.
– Han var rigtig ked af at være der og kunne slet ikke trives i det miljø. Og intet ondt om den børnehave, men når man aldrig har været vant til institutionlivet, tænker jeg, at det må være svært pludselig at skulle finde sin plads i det. Jeg forstår ham godt. Vi gjorde det udelukkende for hans skyld, og det har hele tiden været op til ham, om han ville afsted eller ej, skriver Martinna på Instagram og fortsætter:
– Nogen vil måske tænke, at vi skulle have givet det længere tid, men det føltes ikke godt i hverken min eller Mikkels mave at skulle presse ham til noget, han var så ked af. Så ja, nu er Milan hjemme igen og planen er, at han skal hjemmeskoles. Og det er ok. Jeg prøver at trække vejret dybt ned i maven, kigge mit barn i øjnene og have tillid til, at det hele nok skal gå. Men jeg synes ærlig talt sommetider, det kan være svært at gå så meget imod strømmen.
LÆS OGSÅ: Kontrakten opsagt: Slut med ‘De unge mødre’ og ‘Ex on the Beach’
Martinna er ikke bleg for at dele sin usikkerhed med følgerne, og de fleste forældre kan nok sætte sig ind i frygten omkring, hvorvidt de ting, man tror, er det bedste for ens børn, nu også er det bedste i sidste ende.
– Det er svært at være forælder, og jeg kan mærke, at det kun bliver sværere, jo ældre de bliver. Alle de valg, vi skal tage for dem. Jeg tror den fornemmeste gave, vi kan give som forældre, er at lytte til vores børn og følge vores mavefornemmelse. Og det har vi gjort. Igen. Og så må vi se, hvad fremtiden bringer.
LÆS OGSÅ: Lykkelig ‘De unge mødre’-stjerne skal have lavet bryster

 

View this post on Instagram

 

Jeg delte for en måneds tid siden, at Milan skulle starte i børnehave, men det blev et kort visit. Han var rigtig ked af at være der og kunne slet ikke trives i det miljø. Og intet ondt om den børnehave, men når man aldrig har været vant til institutionlivet, tænker jeg, at det må være svært pludselig at skulle finde sin plads i det. Jeg forstår ham godt. Vi gjorde det udelukkende for hans skyld og det har hele tiden været op til ham, om han ville afsted eller ej. Nogen vil måske tænke, at vi skulle have givet det længere tid, men det føltes ikke godt i hverken min eller Mikkels mave, at skulle presse ham til noget, han var så ked af. Så ja, nu er Milan hjemme igen og planen er at han skal hjemmeskoles. Og det er ok. Jeg prøver at trække vejret dybt ned i maven, kigge mit barn i øjnene og have tillid til, at det hele nok skal gå. Men jeg synes ærlig talt sommetider det kan være svært, at gå så meget imod strømmen. For hvad hvis vi fucker det op? Vi gør jo vores bedste, men ingen af os ved, hvordan fremtiden ser ud. Ingen af os ved, hvordan drengenes fremtid bliver, men vi håber inderligt på, at alle de ting vi giver dem i barndommen, vil bære frugt i fremtiden og vigtigst af alt, at de vil få et lykkeligt liv med en masse kærlighed og gå-på-mod. Det er svært at være forælder og jeg kan mærke, at det kun bliver sværere, jo ældre de bliver. Alle de valg, vi skal tage for dem. Jeg tror den fornemmeste gave vi kan give som forældre, er at lytte til vores børn og følge vores mavefornemmelse. Og det har vi gjort. Igen. Og så må vi se, hvad fremtiden bringer.. ❤️ #minmilan #hjemmeunger #altforminebørn

A post shared by Cellina Martinna (@cellinamartinna) on