Ung mor til fire jubler over amme-fravalg

Den unge mor har fravalgt amning, og det er ikke et valg, hun fortryder.

Af Louise Vilsbøl - 2. december 2021 kl. 19:10

Tidligere på ugen blev Kamilla Skov mor for fjerde gang, da datteren Linea kom til verden ved en sand lynfødsel. Forud for fødslen havde Kamilla taget et kontroversielt valg, som deler vandene. Hun havde nemlig fravalgt amning, og det er ikke en beslutning, hun fortryder.

LÆS OGSÅ: CHOK: Ung mor skal skilles

Artiklen fortsætter efter videoen, hvor Rikke Gøransson fortæller om fremtiden og ‘Paradise Hotel’.

– Hvor er jeg glad for, at jeg lyttede til mig selv denne gang. At fravælge amning kan være svært at snakke om, da det altid har været det mest naturlige at vælge. Men med 3 forfærdelige amninger i bagagen, der medførte fødselsdepression forrige gang, så var jeg næsten ikke i tvivl om, at jeg ville gå direkte med flasken denne gang. Jeg var i tvivl, om jeg måske bare skulle give råmælken de første 24 timer eller pumpe ud, skriver Kamilla på Instagram og fortsætter:

– Men hvorfor begynde på noget, som jeg ikke føler er det rigtige for mig? Hvorfor begynde en mælkeproduktion, når jeg ved, at jeg ikke ønsker det inderst inde og så skulle til at bøvle med piller osv. bagefter. Nej. “En god mor sidder ikke i brysterne”. Alt fungerer så fint med flaske. Jeg har ikke skullet bøvle med piller i forhold til mælk, da hun slet ikke er blevet lagt til. Hun spiser hver 3 time, har daglig afføring og er glad. Og vigtigst af alt, så er JEG glad. Glad fordi jeg lyttede til mig selv, glad fordi min mand kan tage over, glad fordi at Linea trives helt fint med flaske.

LÆS OGSÅ: Ditte Julie og børnene nedlagt af corona

Kamilla opfordrer andre, der sidder derude og er i tvivl eller har det ligesom hende til at gå med deres mavefornemmelse og droppe amningen, hvis det er det, de føler mest for. Hun får da også bred opbakning af sine følgere, selvom fler erkender, at det er et valg, man ofte skal forsvare.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kamilla Kjær (@_kamillakjaer)