Ung mor taler ud om dramatisk tvillingefødsel - Her & Nu

Ung mor taler ud om dramatisk tvillingefødsel

Under fødslen kunne Ceci Luca kun bevæge sine arme og øjne, og hun var tæt på at få et akut kejsersnit.

Af Louise Vilsbøl - 6. marts 2017 kl. 15:00

Natten mellem lørdag og søndag fødte Ceci Luca fra ‘De unge mødre’ sine tvillinger hele 7 uger for tidligt, og selvom lægerne gjorde, hvad de kunne for at holde børnene inde i deres mor, så insisterede de to små på at komme ud.
– Vandet gik fredag aften ved en 23-tiden, mens jeg lå i sengen med min kæreste. Jeg troede først, at jeg tissede lidt, så jeg løb på toilettet nærmest helt flov, men det gik hurtigt op for mig, at sagen var en anden. Jeg ringede derfor til fødeafdelingen og fortalte min situation, som egentlig ikke var gået helt op for mig. Hun bad mig ligge mig ned og vente på ambulancen. So I did, fortæller Ceci Luca til Realityportalen.dk og fortsætter:
– Ambulancen kom og kunne konstatere, at vandet sivede, og de ringede derefter til sygehuset i Herlev, som jeg hele tiden har været tilknyttet. De får at vide, at de ikke har plads til mig, og fordi babyerne skulle på neonatalafdelingen, hvis de skulle fødes havde de ikke plads eller tid til os. Så derfor måtte vi 70 km hjemmefra og helt til Holbæk.
Selvom den unge mor understreger, at de er søde og dygtige i Holbæk, så er hun skuffet og utilfreds med at være blevet sendt så langt væk hjemmefra, fordi det er svært både for hendes kæreste og andre at komme på besøg.
LÆS OGSÅ: Ung mor viser tvillinge-maven frem
Dramatisk fødsel tæt på kejsersnit
Ceci Luca ankom til hospitalet i Holbæk omkring kl. 1 lørdag nat, og her fik tvillingerne lungemodner, så de kunne blive klar til en eventuelt fødsel. Samtidig fik den unge mor ve-hæmmende drop i håb om, at de kunne udskyde fødslen. Veerne gik i sig selv igen, og hele lørdagen var der ingen tegn på fødsel, men klokken 23 lørdag aften gik det løs med veer igen.
– Og denne gang tog de til, og jeg var ikke selv længere i tvivl om, hvor det førte hen. Vi fik ringet efter min kæreste, som kom, og jeg fik lagt en smertelindrende epidural. Vi fandt så ud af, efter den var lagt, at nu var jeg 10 cm åben og skulle pludselig til at presse, men nu kunne jeg pludselig ikke mærke min krop, og det eneste, jeg kunne bevæge, var mine arme og øjne, fortæller Ceci Luca og fortsætter:
LÆS OGSÅ: Natascha Linea: Derfor ønskede jeg baby død
– Det var en vildt ulækker fornemmelse, som var jeg blevet lam. Det lykkedes mig dog at finde metoder at presse på, selvom jeg ikke kunne mærke, hverken det ene eller andet. Det var enten det eller kejsersnit.
På det tidspunkt var de begyndt at snakke om kejsersnit, og det ville Ceci Luca ikke, så hun pressede, og det tog kun 20 minutter at få begge børnene ud. De er født med 10 minutters mellemrum, og lillepigen vejede 1734 ved fødslen og var 43 cm, mens lillefyren vejede 1643 og var 42cm. Selvom parret har fundet navne til tvillingerne, så er de ikke helt sikre på dem endnu, så de vil ikke fortælle navnene endnu.
LÆS OGSÅ: Her er alle skandalerne i ‘De unge mødre’
Kunne ikke gå efter fødslen
Ceci Luca er stadig indlagt, og hun regner med at skulle være det indtil omkring sin terminsdato i april. Efter epiduralblokaden har hun haft så mange smerter, at hun først er kommet på benene i dag, efter hun fik sprøjtet noget blod ind i ryggen.
Hun har derfor heller ikke kunnet holde begge sine babyer samtidig endnu. Tvillingerne har brug for hjælp til vejrtrækningen med ilt til lungerne, og de ligger i en varm vugge side om side.
– Jeg håber, så snart babyerne er 100 procent stabile, at vi kan blive flyttet til et sygehus tættere på Gentofte, da det hårdt at være så langt hjemmefra, fortæller Ceci Luca og fortsætter:
– Min store dreng, Lucas, er heldigvis hos min mor i Jylland lige nu, og hun tager med herover og er sammen med ham og hjælper med at passe sin faste rytme med skole. Det ville være skønt. De også kunne komme og besøge os, når han fik fri fra skole. Så derfor er ønsket om forflyttelse rigtig stort, så snart muligheden er der.
Lucas har altså endnu ikke haft mulighed for at hilse på sin nye lillesøster og lillebror, men de har planer om at facetime senere i dag. Se de søde tvillinger i galleriet øverst i artiklen, hvor man også kan se Ceci Lucas graviditetsbilleder.
LÆS OGSÅ: Louise Brylle: Sådan går graviditeten
Det er mange år siden. Ceci Luca deltog i ‘De unge mødre’. Men i øjeblikket kan man følge højgravide Martinna i ‘De unge mødre’, og der er ingen tvivl om, at manden Mikkel har forstået hans rolle under fødslen. Se bare klippet herunder:

LÆS OGSÅ: Amalie om sit nye program: Jeg ved ikke, om jeg kan lide det
Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.