Ung mor tager stor beslutning efter skræmmende oplevelse - Her & Nu

Ung mor tager stor beslutning efter skræmmende oplevelse

Angsten har tidligere overskygget glæden for den gravide unge mor, men nu har hun taget en stor beslutning.

Af Louise Vilsbøl - 18. december 2019 kl. 19:25

For Martinna Petersen fra ‘De unge mødre’ har det altid været en drøm at få en stor familie, men det er svært for hende, fordi hun er angst for at føde. Allerede tidligt i sin graviditet fortalte hun, at angsten overskyggede hendes glæde ved selve graviditeten og gjorde det svært at nyde.
LÆS OGSÅ: ‘Paradise’-deltager: Programmet kostede mig min uddannelse
Selvom Martinna har født to gange, og den seneste gang var en god oplevelse, så kan hun ikke lægge angsten på hylden. Men nu har hun taget en stor beslutning.
– Jeg har efter mange overvejelser besluttet mig for, at jeg ønsker endnu en hjemmefødsel. Elliot blev jo født hjemme, og det var egentlig en god oplevelse, men jeg begyndte at presse, inden jordemoderen kom frem og nåede kun lige at hilse på hende, inden Elliot blev født. Jeg syntes det var lidt skræmmende, at jeg kunne have født ham uden hjælp og vejledning fra en kyndig, og det har derfor gjort mig i tvivl, om jeg turde tage den chance igen. Men efter en snak med min jordemoder, forsikrede hun mig om, at de vil komme ud til mig, ligeså snart min fødsel går i gang, og jeg ringer efter dem, skriver Martinna i et opslag på Instagram og fortsætter:
LÆS OGSÅ: ‘De unge mødre’-Martinna: Derfor skal mine børn være afhængige af mig
– Og det er jo lige netop dét, en kendt jordemoderordning kan. De er der for mig og kender mine ønsker og historie. Jeg er så taknemmelig! Og nå ja, så må jeg vist også få lattergas derhjemme. Jeg har aldrig prøvet det før, og mine tidligere fødsler har været helt uden smertestillende, men jeg har hørt meget godt om lattergas – det er hurtigt ude af kroppen igen, der er ingen bivirkninger, og det kan forhåbentlig gøre sådan, at jeg bedre kan være i smerten denne gang. Så ingen dårlige oplevelser om lattergas, tak, for jeg har virkelig høje forventninger til den, og det er grunden til, at jeg ikke frygter den kommende fødsel nær så meget, som jeg gjorde for et par måneder siden.
Martinna har altså fundet mere ro i, at hendes graviditet vil munde ud i en fødsel. Den unge mor er nu 17 uger henne og kan altså se frem til at blive mor til tre til maj.
LÆS OGSÅ: Martinna åbner op om graviditet: Tredje gang var lykkens gang

 

View this post on Instagram

 

Jeg har efter mange overvejelser besluttet mig for, at jeg ønsker endnu en hjemmefødsel. Elliot blev jo født hjemme og det var egentlig en god oplevelse, men jeg begyndte at presse inden jordemoderen kom frem og nåede kun lige at hilse på hende, inden Elliot blev født. Jeg syntes det var lidt skræmmende, at jeg kunne have født ham uden hjælp og vejledning fra en kyndig og det har derfor gjort mig i tvivl, om jeg turde tage den chance igen. Men efter en snak med min jordemoder, forsikrede hun mig om, at de vil komme ud til mig, ligeså snart min fødsel går igang og jeg ringer efter dem. Og det er jo lige netop dét, en kendt jordemoderordning kan. De er der for mig og kender mine ønsker og historie. Jeg er så taknemmelig! Og nå ja, så må jeg vist også få lattergas derhjemme ? Jeg har aldrig prøvet det før og mine tidligere fødsler har været helt uden smertestillende, men jeg har hørt meget godt om lattergas – det er hurtigt ude af kroppen igen, der er ingen bivirkninger og det kan forhåbentlig gøre sådan, at jeg bedre kan være i smerten denne gang ?? Så ingen dårlige oplevelser om lattergas, tak ? For jeg har virkelig høje forventninger til den og det er grunden til, at jeg ikke frygter den kommende fødsel nær så meget, som jeg gjorde for et par måneder siden ?? #hjemmefødsel #gravid #uge17

A post shared by Cellina Martinna (@cellinamartinna) on