Ung mor stopper i programmet: De kræver for meget - Her & Nu

Ung mor stopper i programmet: De kræver for meget

Simone har valgt at stoppe i ‘De unge mødre’, og det er ikke en beslutning, hun er glad for.

Af Louise Vilsbøl - 25. januar 2020 kl. 18:55

I den nye sæson af ‘De unge mødre’ kan man blandt andet følge Simone Pedersen, som er gravid med sit andet barn. Men allerede inden sæsonen fik premiere, havde den unge mor taget en stor beslutning. Hun har nemlig valgt at stoppe med at være med, og det er der en god grund til.
LÆS OGSÅ: Ung mor indrømmer: Jeg skulle aldrig nogensinde have børn
– For at være helt ærlig så har ‘De unge mødre’ flere krav til, hvad man skal gøre nu, og da jeg blev gravid og fik bækkenløsning og næsten ikke kunne gå, og jeg vidste, den første tid ville være mega hård, der kunne jeg bare mærke på mig selv, da de begyndte at præsentere mig for alle de her ting, vi skulle gøre ekstra, at det var bare sådan “Not me, nej”. Der var jeg bare meget ærlig og sagde, at det kunne jeg ikke lige overkomme lige nu, for jeg skulle være mor igen, og der skulle min opmærksomhed være, fortæller Simone under en spørgerunde på Instagram.
LÆS OGSÅ: Ny ung mor: Jeg var kun 14

Det irriterer mig

De ændringer Simone omtaler, som kræver mere af deltagerne, er de sekvenser, hvor de selv optager, forklarer hun. Det ændrer nemlig en del i forhold til tidligere – både på og udenfor kameraet.
– Det har altid været sådan, at når man skulle lave en optagelse, så kom de her, og så fulgte de ligesom med en dag, hvor man skulle noget. Det tog hele dagen, og jeg var altid så træt bagefter, for der skete bare så meget, og man skal så mange ting, fortæller Simone og fortsætter:
LÆS OGSÅ: Silas og Nicolai: Kærligheden startede for ti år siden
– Og så lige pludselig skulle vi have håndholdt kamera selv, hvor vi også skulle filme udover det, og det var virkelig meget, vi skulle filme, og det er ret svært at være gravid med bækkenløsning og næsten ikke kunne noget, og jeg havde jo også en lille pige. Det var bare rigtig meget ekstra, jeg synes det lige pludselig blev, så derfor sagde jeg nej, og det irriterer mig, for jeg kan rigtig godt lide at være med, så de må godt bare gå tilbage til den gamle rutine.
Simone er nemlig ikke i tvivl om, at hvis der ikke var kommet de her ændringer, ville hun ikke have valgt at holde en pause, og man kunne altså stadig se hende i programmet fremover.
LÆS OGSÅ: Simone forklarer: Derfor smed jeg p-pillerne og gik fra kæresten

Discovery: Helt almindeligt, at de medvirkende ikke har overskud

Da det kom frem fra Discoverys side, at der ville ske store ændringer i ‘De unge mødre’ forlød det, at man skulle komme endnu tættere på deltagerne med det nye format, men hos Discovery mener de ikke, at det er noget, der skræmmer mødrene væk.
– Vi er i gang med 29. sæson af ‘De unge mødre’ og har igennem årene haft mange skønne mødre med. Og det er helt almindeligt, at de medvirkende i perioder enten ikke har lyst eller overskud til at være med i programmet, og det respekterer vi naturligvis fuldt ud. Simone er netop blevet mor for anden gang, og vi har været glade for, at vi har fået lov til at følge hende igennem den proces, lyder det fra Birgitte Moesgaard, programredaktør Discovery Networks Danmark
De fleste af deltagerne lader i forvejen folk følge med på Instagram, hvor de ligesom Simone er meget aktive og hyppigt deler både billeder og videoer fra deres dagligdag, så det nye format ligner mere det, man er vant til at se på de sociale medier, end de ordinære tv-formater.
Men den ekstra byrde systematisk at skulle optage til programmet blev altså for meget for Simone, som trak stikket. Heldigvis kan man stadig følge hende i den igangværende sæson og på Instagram.
LÆS OGSÅ: Efter stor sorg: Ung mor gravid igen