Ung mor på universitetet: Det SKAL lykkes - Her & Nu

Ung mor på universitetet: Det SKAL lykkes

Det er ikke nemt at være enlig mor og forsøge at tage en videregående uddannelse.

Af Louise Vilsbøl - 16. januar 2020 kl. 18:55

I sommer startede Luna Munk fra ‘De unge mødre’ på filosofi-uddannelsen på Aarhus Universitet, og hun er fast besluttet på at hun skal gennemføre sin uddannelse, selvom det ikke er nemt som enlig mor til tre. I den nye sæson af ‘De unge mødre’ fortæller hun om sin kamp for at nå det hele.
LÆS OGSÅ: ‘De unge mødre’-deltager i biluheld med sønnen: Jeg græder stadig
– Det kan godt være rigtig svært at få min hverdag til at hænge sammen, men samtidig føler jeg, det vil gavne drengene, at jeg får en uddannelse, for jeg skal være et forbillede for dem.
Luna har aldrig startet på en uddannelse og droppet ud af den, så hun er ikke i tvivl om, at det nok skal gå denne gang også, selvom hun heller aldrig har taget en uddannelse på det niveau. Men hun er målrettet og forsøger at sætte alt i skema.
LÆS HER: ‘De unge mødre’-deltager frygtede tvangsfjernelse: Her er afgørelsen

Et hårdt halvt år

Nu er hun færdig med sit første semester og er i gang med sin anden eksamen på studiet. Den første bestod hun, og hun synes ikke, at nummer to er svær, så det har gjort hende mere sikker i sin sag, og hun er stadig meget glad for studiet. Logistikken er dog ikke blevet nemmere, og fremtidsudsigterne er endnu værre, end de var i efteråret.
– Andet semester bliver utroligt hårdt. Jeg kommer til at skulle møde klokken 8 fire gange om ugen. Det vil sige, at jeg skal med en bus 7.15 hver morgen, og drengenes institution åbner 6.30, og det bliver endnu mere kompliceret til 1. marts, hvor Zacharias starter i før skole, og jeg så skal aflevere to forskellige steder, men jeg tænker, jeg finder en løsning, fastslår Luna optimistisk.
LÆS OGSÅ: ‘De unge mødre’ er tilbage med store ændringer
Selvom en del af dagen går med transport, så har Luna ingen planer om at flytte fra Randers til Aarhus for at være tættere på studiet.
– Det har jeg ikke nej, for jeg vil altid have sene forelæsninger og andet, og hvis jeg flytter til Aarhus, så mister jeg hele mit netværk og muligheder for hjælp, så hellere køre i bus og have min familie tæt på
Se Luna fortælleom udfordringerne herunder, og se det nyeste afsnit af ‘De unge mødre’ på Dplay allerede nu.
LÆS OGSÅ: Princess fortryder: det dummeste, jeg har sagt på tv