Ung mor om svær beslutning: Derfor vil jeg være åben donor

Cæcilie Hansen fra ‘De unge mødre’ vil hjælpe andre, der ikke selv kan få børn.

Af Rikke Lynge - 4. juni 2021 kl. 19:25

I midten af april kunne ‘De unge mødre’-deltageren Cæcilie Hansen afsløre overfor Realityportalen, at der er fundet et donormatch, og at processen som ægdonor er sat i gang.

– Faktisk ved jeg ikke, hvor meget jeg må sige, for der er jo noget med sporing af æg i forhold til, at der sidder nogen, der skal igennem en proces, og de skal jo helst ikke på papiret vide, at ægget kommer fra mig. Men der er fundet et match. Jeg har ikke fået taget æggene ud endnu, så jeg er stadig i gang med processen, fortalte Cæcilie dengang til Realityportalen.

LÆS OGSÅ: Åbner op om døden: Mindede mig om Mopper

Som ægdonor skal man tage stilling til, om man vil være anonym- eller åben donor, og det er en beslutning, som Cæcilie har overvejet grundigt.

– Helt fra starten har jeg tænkt, at jeg gerne vil være anonym donor. Jeg synes, det kom lidt tæt på, at der pludselig kan komme en voksen, der kontakter en. Men efter at have læst lidt mere om at være anonym eller åben, så står jeg faktisk helst og vil være åben donor, fortæller Cæcilie i programmet på discovery+.

LÆS OGSÅ: Casper taler ud om frieri i sidste afsnit af ‘Bachelor’

Cæcilie er kommet frem til beslutningen ved at sætte sig i barnets sted.

– Jeg tænker, at man helt sikkert vil stå med nogle spørgsmål, som man gerne vil have svar på. Ved at være åben donor føler jeg, at jeg giver barnet en mulighed for at få nogle svar på de spørgsmål, fortæller Cæcilie.

LÆS OGSÅ: SE BILLEDERNE: ‘Nybyggerne’-vinderes nye hus

LÆS OGSÅ: Ung mor får job hos ‘Paradise’-par