Gravid ung mor: Jeg frygter at tage meget på - Her & Nu

Gravid ung mor: Jeg frygter at tage meget på

Martinna fra ‘De unge mødre’ blev tyk efter sin første graviditet, og frygten for at havne samme sted igen sidder dybt i hende.

Af Louise Vilsbøl - 24. maj 2016 kl. 16:20

I ‘De unge mødre’ virker Martinna som en selvsikker mor, der hviler i sig selv og er i balance. Og selvom det er sådan, hun helst vil være og oftest er, så er det ikke altid muligt for den gravide unge mor at skubbe de negative tanker væk. Det afslørede hun i et åbenhjertigt indlæg i går på sin Instagram.
– 17+2 og plus 3,5 kg. I min sidste graviditet havde jeg taget 10 kilo på, på nuværende tidspunkt. Jeg endte med at tage over 20 kilo på, og 6 måneder efter fødslen vejede jeg stadig 10 kilo for meget. Jeg frygter virkelig samme scenarie, for jeg husker, hvor utiltrækkende og dårligt tilpas jeg følte mig. Jeg synes, det er svært, at min krop forandrer sig, selvom jeg er dybt taknemmelig for den lille guldklump i min mave. Er der mon andre, der har det på samme måde? spørger hun sine følgere.
Og at dømme på kommentarerne til opslaget, så er der rigtig mange, der kan genkende Martinnas følelser omkring vægten og sin krop.
LÆS OGSÅ: ‘De unge mødre’-Martinna: Virkeligheden er anderledes end på tv
Selvkritik gør mig intet godt
Men selvom hun ikke er alene, så irriterer det hende, fordi hun gerne vil hvile i sig selv og acceptere, at kroppen forandrer sig under en graviditet. Men det er svært, erkender hun.
– Når jeg for eksempel ikke kan passe mit gamle tøj længere, og når jeg lige ser mit eget spejlbillede og får øje på en stor delle, lidt større arme og den ekstra hage. Det kan være vildt nervepirrende, fordi jeg frygter at ligne en hval, som jeg gjorde i sidste graviditet. Det var virkelig hårdt for mig, fortæller hun og fortsætter:
– Jeg bliver da mega træt af, at jeg ikke bare kan hvile i mig selv, for jeg VED jo, at udstråling gør meget, og at jeg bare burde være taknemmelig. Jeg vil så gerne være én af dem, som bare tænker “fuck det, og fuck hvis jeg bliver fed, for jeg er god, som jeg er”, men der er jeg simpelthen bare ikke endnu. Jeg håber, at jeg en dag når der til, for alt det her selvkritik gør mig intet godt.
LÆS OGSÅ: Lundins advokat skal forsvare Hannah Melissa
Jeg blev så tyk, og det var selvforskyldt
Det er dog kun en gang imellem, at Martinna bliver overrumplet af de negative tanker, for hun ved godt, at der er stor forskel på hendes livsstil nu i forhold til under den første graviditet.
– Jeg spiste rigtig dårligt og usundt i graviditeten med Milan. Dengang var jeg nemlig kun vegetar, så der blev ikke sparet på chokolade, is, pomfritter og fed mayonnaise. Jeg blev så tyk, og det var totalt selvforskyldt. I denne graviditet har jeg været mere begrænset, til dels på grund af min livsstil nu og kvalmen, som har gjort, at jeg ikke har haft lyst til fed mad, fortæller hun.
Det hun har spist mest af har været boller, grøntsager, frugt og smoothies, så hendes kost har været sund. Men det kommer alligevel bag på hende, at hun ikke har taget mere på, for det eneste, der har hjulpet på kvalmen, er at spise ofte. Så hun har det okay med de 3,5 kilo, hun indtil videre har taget på.
LÆS OGSÅ: Så hårdt kan Hannah og René straffes
Jeg har fundet mere ro i min krop
Det er da heller ikke den nuværende vægt, der sætter de negative tanker i gang hos Martinna, det er frygten for at ende med en stor vægtstigning, som hun skal kæmpe med igen efter graviditeten, der sidder i hende.
– Lige nu prøver jeg at tage den med ro og hvile i den krop, jeg er i. Jeg ved, at min krop kommer til at ændre sig og det er ok. Jeg håber bare ikke, at jeg skal kæmpe for meget med de ekstra kilo efter graviditeten. Jeg er så lykkelig og taknemlig for mine snart to børn. Jeg vil faktisk sige, at jeg har fundet meget mere ro i min krop, efter jeg er blevet mor, fortæller hun og fortsætter:
– Det er som om, at alle de skønhedsidealer jeg før havde, er totalt skudt til jorden nu. Udseende og selvværd er nemlig en indre følelse, og udstråling gør meget. Man kan ligeså godt være taknemlig for den krop man er i – det vil jeg i hvert fald gerne huske mig selv på.
Efter den unge mor havde født Milan, var hun på Caroline Fibæks “Nydelseskur”, hvor hun tabte sig 10-15 kilo. Det var derigennem, at Martinna fik sit kendskab til e-numre og økologi, og det var derefter, at hun tog sin drastiske livsstil ændring, som hun stort set har holdt siden.
Se Martinnas opslag nedenfor, og følg hendes daglige liv og graviditet på Instagram. I galleriet øverst i artiklen ses flere billeder af hendes smukke mave og af den lille familie, som altså vokser til oktober.


Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.