Ung mor i chok over underretning

Det viste sig, at den unge mor slet ikke måtte fravælge sundhedsplejersken.

Af Louise Vilsbøl - 25. februar 2022 kl. 18:55

I 2015 tonede Kamilla Kjær for første gang frem på skærmen i ‘De unge mødre’ sammen med sin dengang 3-årige datter Sophia. Siden er der sket meget for den unge mor, som i dag er mor til fire og forlovet med Stephen, som er far til hendes tre yngste børn.

LÆS OGSÅ: WOW: Så meget tjener løverne på ‘Løvens Hule’

Artiklen fortsætter under videoen, hvor Mille fortæller, hvorfor hun havde svært ved at tro på sig selv inden første liveshow af ‘X Factor’.

Men selvom hun efterhånden er gammel i gårde, når det kommer til at være mor, så måtte hun alligevel se sig slået helt ud efter en oplevelse med sin sundhedsplejerske. Det skriver hun i et længere opslag på Instagram.

– Jeg har takket ja til sundhedsplejerske ved alle mine børn, da jeg syntes, at det gav en form for tryghed. Jeg har aldrig haft nogle problematikker med dem eller med måden, jeg er forældre på. Så fik jeg Linea og jeg syntes egentlig, at det var lidt overflødigt at have en sundhedsplejerske, da hun er mit fjerde barn, og jeg er ligesom godt rutineret. Vi aftale derfor, at jeg som udgangspunkt kun lige ville have et enkelt besøg et par dage efter fødslen, skriver Kamilla og fortsætter:

LÆS OGSÅ: Amalie og Mikkel klar: Vil have hjælp til at få en dreng

– Det første min sundhedsplejerske siger til mig er: “Ja, kan ligeså godt sige det, som det er. Du har takket nej til besøg, og hvis du gør det, så laver jeg en underretning på dig.” Jeg sad helt mundlam. “Du har jo haft en svær barndom, så du kan ikke takke nej. Eller jo, det kan du, men så laver jeg en underretning”.

Fortiden forfølger Kamilla

Det gav et sus i maven på den unge mor, som med et gik fra at føle sig som verdens bedste mor, der har brudt sin sociale arv, til pludselig ikke at føle sig noget værd.

LÆS OGSÅ: Sarah Grünewald viser ny ‘Vild med dans’-vært frem

– Godt nok har min barndom været kort og hård. Men jeg har modtaget terapi, gået til psykolog, fået tre børn og aldrig haft nogle bekymrende bemærkninger på mig. Det gjorde så ondt. Hun kom et par dage efter og spurgte mig, hvad jeg synes om hendes udtalelse sidst. Jeg kiggede på hende og sagde “Jeg synes, det er noget forbandet fis, og jeg hader dig”. Helt bund ærlig. Hun forstod mig godt og beklagede, at det skulle være sådan, skriver Kamilla og fortsætter:

– Nu har vi haft besøg af hende en del gange, og besøgene varer kun 5 minutter, for som hun siger “Der er jo intet at komme efter. Du er simpelhent bare sådan en god mor og har styr på det hele”. Ja, det ved jeg. Det har virkelig bare sat en masse følelser igang inden i. Jeg har grædt. Jeg har bandet min mor og far langt væk. Jeg har skreget til Gud og spurgt ham, hvorfor lige netop jeg skulle vokse op på den måde! Og hvorfor jeg i en alder af 29 år med fire børn stadig skal høre for mine forældres svigt?

LÆS OGSÅ: ‘Alene Sammen’-deltagere afslører: Alt det du ikke ser på TV

Selvom Kamilla kan ånde lettet op i forhold til sundhedsplejersken, som altså ifølge den unge mor ikke har nogle anmærkninger, så føler hun stadig, at hendes dårlige barndom forfølger hende. Hun ved dog godt, at hun har brudt forældrenes mønster, men netop derfor er det også hårdt fortsat at blive konfronteret med det.

Man kan følge Kamilla på Instagram og se hele opslaget HER.

Læs mere om