Ung mor i bekymring efter sin barsel: Skal mit barn passes af en fremmed? - Her & Nu

Ung mor i bekymring efter sin barsel: Skal mit barn passes af en fremmed?

Majbrit Balleby fra ‘De unge mødre’ er begyndt at tænke på tiden efter barsel, og hun frygter for den fremtidige dagplejemor.

Af Rikke Lynge - 17. februar 2020 kl. 19:27

Majbrit Balleby er aktuel i ‘De unge mødre’, hvor hun kæmper for at normalisere kvindekroppen efter en graviditet. Hun er selv ramt af mange strækmærker og har manglet et forbillede efter sin egen fødsel af datteren Ella, men nu er der en anden bekymring, der har ramt den unge mor, det skriver hun på sin Instagram profil.
– I dag har vi været ude og besøge Ellas fremtidige dagplejer. Jeg har været meget urolig og ked af, at vi ikke kan passe hende hjemmefra, og tanken om en dagpleje”mor” har været rigtig hård for mig. Skal en, jeg ikke kender, passe MIT barn?
LÆS OGSÅ: Majbrit er ny i ‘De unge mødre’: Vi må acceptere vores kroppe
Når Majbrit tidligere har ytret den holdning, er hun blevet mødt med modsvaret: ‘Jamen du har jo besøgt hende’, men ifølge Majbrit betyder det ikke, at hun kender vedkommende.
– Fordi jeg har mødt hende, talt med hende og været i hendes hjem, så kender jeg hende jo stadig ikke. I hvert fald ikke så godt, at jeg er tryg ved at overlade mit barn til hende.
LÆS OGSÅ: Linse på diæt: 100 kilo er for meget for kroppen

Følelserne ændrede sig

Majbrit må dog spise sin egen hat, eller hun må i hvert fald sluge sine egne ord, for oplevelsen med dagplejemoren viste sig at blive helt anderledes end først frygtet.
– Jeg endte med at bruge mere end halvanden time hos hende, og jeg kan med hånden på hjertet sige, at jeg er vild med hende – og det føles fantastisk og trygt for mig. En klump fra både hals og mave er løsnet og opløst.
LÆS OGSÅ: Ung mor indrømmer: Har svært ved at slippe kontrollen
Majbrit har ikke kun fundet en dagplejemor, hun er tryg ved, men det er også en, hun spejler sig selv i.
– Hun er pisse sej, og vi deler samme værdier, hvilket hurtigt kom til udtryk. Det er vigtigt for mig, at jeg bliver mødt som forældre og hørt, og det gjorde jeg virkelig.
LÆS OGSÅ: Babylykke i ‘X Factor’: Oh Land viser babybule frem 
Følg Majbrit i ‘De unge mødre’ hver mandag på Dplay, og se klippet herunder, hvor Majbrit er til babysvømning med datteren Ella og for første gang skal vise sin krop frem efter fødslen:

LÆS OGSÅ: SE HER: Tro kopi af Anders og Torben
LÆS OGSÅ: ‘Forsidefruer’: Sådan har vi det med hinanden uden for programmet