Ung mor består med topkarakter: Nu skal jeg læse jura

Sine Josephsen har bestået sin bachelorgrad med et 12-tal, men hun er slet ikke færdig med at læse endnu.

Af Jonas Sand - 10. juni 2015 kl. 19:25

Man behøver ikke at være dum, bare fordi man er ung mor eller deltager i ‘De unge mødre’. Det ville Sine Josephsen bevise, da hun meldte sig til programmet i sin tid. Og det tyder på, at den unge mor har ret.
I hvert fald har hun netop bestået sin bachelorgrad i erhvervsøkonomi/erhvervsjura på Syddansk Universitet i Odense med et flot 12-tal, og det er hun stolt af.
– Jeg er både glad, lettet og faktisk også stolt af at have opnået det. Der var ikke mange, der troede på mig, da jeg som 16-årige valgte, at jeg skulle have Oliver (hendes søn, red.), fortæller Sine til Realityportalen.dk.
LÆS OGSÅ: ‘De unge mødre’-Sine: Sådan går det i dag

Sine viser stolt sin opgave frem - og med god grund. (Foto: Privat)

Sine viser stolt sin opgave frem – og med god grund. (Foto: Privat)


Ville gøre op med fordomme
Deltagerne i ‘De unge mødre’ – og unge mødre generelt – møder tit fordommen om, “at de aldrig kommer videre.” Det fortæller Sine, men hun er bestemt ikke tilfreds med den holdning.
– Den var jeg fra start klar over, at jeg ville bryde. Det var jo også derfor, at jeg i sin tid meldte mig til ‘De unge mødre’ – for at vise, at man godt kan, lyder det fra Sine, der alligevel blev overrasket over, hvor godt hun egentligt kunne.
– Jeg havde absolut ikke regnet med, at jeg en dag skulle stå med en bachelorgrad – og slet ikke at afslutte den med et 12 tal i min afhandling. Det er en helt vild følelse – både det at være færdig og samtidigt have afsluttet det med en god karakter.
LÆS OGSÅ: ‘De unge mødre’-Peter vil have sin ældste søn tilbage
Vil læse jura
Men Sine er ikke helt færdig endnu. Hun er netop blevet optaget på en meritforløb på jura-uddannelsen, og det næste år skal derfor gå med at læse de juridiske fag op. Men Sine har slet ikke fået nok af skole-arbejdet.
– Derefter er planen, at jeg skal læse kandidaten i jura. Så de næste 3 år går også med at læse på universitetet. Det er hårdt –  men slet ikke umuligt – at tage en uddannelse, selv om man er ung mor.
–  Det handler om, hvor højt man prioriterer det, og jeg synes ikke, at man behøver begrænse sig, fordi man har valgt at få børn i en ung alder, siger Sine, der udmærket klar over, at hun ikke kunne klare det selv.
Hun har haft både familie, kæreste og venner bag sig, mens også Olivers far, Christian, har været en stor hjælp, fortæller hun. Ikke desto mindre er det en flot præstation.
I anledningen af ‘De unge mødre – 10 år på TV’, sender Sine en hilsen og fortæller hvordan det er gået siden vi sidst har set hende. Se med herunder:

LÆS OGSÅ: GALLERI: Se billederne af ‘De unge mødre’-Christinas nye datter
Følg med på vores Facebook-side og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.