Ung mor arrangerer velgørenhedsløb for voldsramte familier - Her & Nu

Ung mor arrangerer velgørenhedsløb for voldsramte familier

Alle officielle løb er aflyst eller udskudt, men ‘De unge mødre’-delageren Luna Munk har arrangeret et virtuelt løb, der tjener et godt formål.

Af Rikke Lynge - 29. april 2020 kl. 19:27

Luna Munk fra ‘De unge mødre’ har selv oplevet at være i et forhold med psykisk og fysisk vold gennem seks år, hvilket hun også har skrevet en bog om. Nu hjælper hun andre i samme situation ved at afholde et virtuelt velgørenhedsløb, hvor overskuddet ubeskåret går til organisationen Danner, der hjælper voldsramte familier.
– Jeg er løbsarrangør og står med det hele selv, så man kan godt kalde det for mit løb, fortæller Luna til Realityportalen og fortæller om initiativet.
– Voldsramte familier, der søger om ophold på krisecentre, er fordoblet på grund af corona-krisen, så regeringen har været nødt til at oprette nødcentre for at kunne følge med, og derfor, synes jeg, det er utroligt vigtigt at have fokus på netop nu.
LÆS OGSÅ: Ung mor jubler over sin succes
Luna, der selv er blevet glad for at løbe, har valgt at samle penge sammen gennem et virtuelt løb, da alle andre officielle løb er aflyst eller udskudt på ubestemt tid på grund af corona.
– Man tilmelder sig en distance, og så finder man selv en passende rute i sit nærområde. På selve dagen løber alle på samme tid bare hver for sig. Forud for løbet får man tilsendt startnummer, diplom og medalje. Startnummeret bruges til at genkende andre løbere på sin vej. Medalje og diplom kan man jo få et familiemedlem eller anden til at give en, når man gennemført, fortæller Luna, der selv løber den længste rute på 21,1 kilometer svarende til et halv marathon.
LÆS OGSÅ: Ung mor gennemførte sit første marathon: Jeg kastede op fem gange
Det koster 215 kroner at løbe med den 20. juni 2020, og tilmeldigsfristen er den 31. maj. Du kan læse mere om Lunas velgørenhedsprojekt og tilmelde dig HER.
LÆS OGSÅ: Undrer du dig også? Mystik om Geggos graviditet
LÆS OGSÅ: Mathias og Asbjørns store joke: Derfor gjorde vi det