Ung mor giver gode råd: Sådan får jeg mere selvværd - Her & Nu

Ung mor giver gode råd: Sådan får jeg mere selvværd

Majbrit Balleby fra ‘De unge mødre’ har sat sig for at være en inspiration for andre mødre, der kæmper med selvværd efter en fødsel.

Af Rikke Lynge - 1. marts 2020 kl. 18:58

‘De unge mødre’-deltageren Majbrit Balleby har efter sin fødsel med datteren Ella besluttet sig for at tage kampen op med sin egen krop. Som hun selv siger, så kan hun ikke gøre noget ved alle de strækmærker, hun har fået. Og at maveskinnet er løst, og at brysterne hænger, må hun også lære at acceptere. Til Realityportalen afslører Majbrit, hvordan hun giver sig selv styrken til et bedre selvværd.
– Jeg taler pænere til og om mig selv, eller jeg øver mig. Jeg tager billeder af min krop, jeg tager i svømmehallen, hvor jeg viser mig. Jeg gør alt det, som jeg egentlig er bange for, og som jeg synes er svært. Fordi det hjælper mig. Jeg kan ikke gøre noget ved det, som det er nu, så jeg kan lige så godt acceptere det, fortæller Majbrit.
LÆS OGSÅ: Nanna-Johanne bryder tavsheden om voldelige rygter
Det lyder nemt, men ifølge Majbrit er alle dage ikke lige nemme.
– Selvfølgelig er nogle dage sværere end andre, og ja der er dage, hvor jeg slet ikke har noget pænt at sige om mig selv, men jeg slår ikke mig selv i hovedet, når det sker.
LÆS OGSÅ: Single-baben Rikke Chili udtaler: Derfor skal mine æg fryses ned

Kæresten er den største støtte

Majbrit bor sammen med kæresten Thomas, og han står klar med den største opbakning, når Majbrit ikke er i stand til det selv.
– Jeg har heldigvis også en dejlig kæreste, som fortæller mig, hvor mega godt, han synes, jeg ser ud. Han er så dejlig og jordens bedste støtte for mig.
LÆS OGSÅ: SE HER: ‘Landmand søger kærlighed’-deltager i vild forvandling
For Majbrit har det også været en proces at stole på de ord, som kæresten giver hende.
– I starten kunne jeg slet ikke se, hvad han så, og jeg kunne slet ikke tage det til mig – nu kan jeg godt. Jeg er så heldig, at han ser mig hundrede procent, og der er ikke en centimeter, han vil lave om på mig. Det er jo perfekt.
LÆS OGSÅ: Irina og Morten afslører: Barn nummer to er ikke realistisk

intimiteten er tilbage

Majbrit har ikke lagt skjul på, at intimiteten ikke har været den samme, siden Ella er blevet født, hvilket hendes forestillinger om egen krop også har været årsag til, men parret har lavet nogle aftaler, der har gjort det nemmere for Majbrit, og som samtidig hjælper hende med at elske sin egen krop.
– Hvis han rør mig, og jeg tænker noget negativt, så fortæller jeg det til Thomas. Fordi så slår han hver en tvivl og negative tanke ihjel ved at fortælle mig, at det er pjat, og at han elsker mig og min krop.
LÆS OGSÅ: Ung mor i uge 27: Tanker om fødslen giver mig angst 
Se klippet herunder, hvor Majbrit viser sin krop frem efter fødslen, og se ‘De unge mødre’ hver mandag på Dplay.